Προς ματαίωση οδεύει το φιλικό της Παρτιζάν με την ΑΕΚ

featured image

Η επιστολή που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ από την πρεσβεία της Σερβίας, μέσω της οποίας προτάθηκε η επανάληψη του σπουδαίου φιλικού με την Παρτιζάν, 20 χρόνια μετά το έπος της 7ης Απριλίου του 1999, όταν η Ένωση ταξίδεψε μέχρι το Βελιγράδι που βομβαρδιζόταν από τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, μόνο αδιάφορη δεν πέρασε στους «κιτρινόμαυρους».

Οι άνθρωποι του συλλόγου εξέτασαν το ενδεχόμενο να λάβουν μέρος στο επετειακό αυτό παιχνίδι, το οποίο ωστόσο δεν έδειχνε ότι θα είναι και τόσο... φιλικό, βάσει των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των οπαδών της σερβικής ομάδας και της ελληνικής, με την αδελφοποίηση των οργανωμένων της Παρτιζάν με αυτούς του ΠΑΟΚ να παίζει ρόλο σε αυτό. Έτσι, στον «δικέφαλο» ζύγισαν και αυτήν την παράμετρο, παρά το γεγονός ότι θα ήταν μια απόλυτα τιμητική ενέργεια.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Όπως φαίνεται, η διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα δεν μπορεί να καταστεί εφικτή για λόγους ασφαλείας. Κάτι για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη θα είχαν οι άνθρωποι της Παρτιζάν, καθώς η διοργάνωση του ματς και όλα όσα αυτό προϋποθέτει βαραίνει την ομάδα που το φιλοξενεί.

Εκτός από τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, δέκτης αρνητικών αντιδράσεων φέρεται να έγινε και ο ίδιος ο Σέρβος πρέσβης. Ο αρνητισμός αυτός, που δεν πηγάζει μόνο από τους φιλάθλους (και όχι μόνο οπαδούς της ΑΕΚ), αλλά το ίδιο κλίμα επικρατεί και στη Σερβία, με τους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου επίσης να δέχονται ενστάσεις για ένα τέτοιο σενάριο.

Οι λόγοι που αντιδρούν οι υποστηρικτές της ΑΕΚ

Υπενθυμίζεται ότι, βασικά επιχειρήματα που φέρνουν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί στην άρνησή τους για τη διεξαγωγή αυτού του φιλικού, είναι τα εξής: ότι οι Σέρβοι δεν σεβάστηκαν την προ 20ετίας κίνηση της ΑΕΚ ως οργανισμός, με την αρχή να γίνεται σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα βόλεϊ Γυναικών, όπου τα κορίτσια της Ένωσης βρέθηκαν στο… μάτι του κυκλώνα του εχθρικού σκηνικού που δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν.

Επίσης, κατηγορούν τους οργανωμένους της σερβικής ομάδας ότι τάχθηκαν με το μέρους αυτών του ΠΑΟΚ σε δύο περιστατικά εκτεταμένης βίας, το ένα στη Λαμία τον Μάιο του 2010 στο περιθώριο του τελικού Κυπέλλου στο χάντμπολ και το δεύτερο το 2017 στον Βόλο, στον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου των Ανδρών.

Ωστόσο, η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εκείνους, ήταν τα πανό που είχαν δώσει στους οπαδούς της Παρτιζάν το 1999 εκείνοι του «δικεφάλου», ως ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης σε εκείνους και τον σερβικό λαό. Τα πανό αυτά έκαναν… βόλτα στα κάγκελα του γηπέδου της Τούμπας και στη συνέχεια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Κάτι που σε επίπεδο οπαδών αποτελεί «casus belli».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.