Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδος – Σερβίας υπέγραψε o Φάμελλος

featured image

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο ομόλογος του της Σερβίας Γκόραν Τρίβαν υπέγραψαν στο Βελιγράδι μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της προστασία του περιβάλλοντος.

«Η φιλία, η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η ειρήνη είναι το μέλλον μας. Γι "αυτό χτίζουμε γέφυρες για να συνδέσουμε τις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα κράτη και τις χώρες μας. Πιστεύω ότι το μέλλον βρίσκεται στην περιφερειακή συνεργασία» δήλωσε ο κ. Φάμελλος μετά την συνάντηση που είχε με τον Σέρβο υπουργό Περιβάλλοντος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες που κάνει η Σερβία για να καταστεί μέλος της Ε.Ε. ενώ τόνισε ότι ανάλογη υποστήριξη υπάρχει και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και η UNEP. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σερβίας Γκοραν Τρίβαν χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας τονίζοντας: «Τα επόμενα χρόνια η Σερβία και η Ελλάδα θα επιτύχουν ευρεία συνεργασία στους τομείς της ανακύκλωσης, της επεξεργασίας λυμάτων, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων καθώς και των ειδικών αποβλήτων, της προστασίας της φύσης και της βιοποικιλότητας, της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών».

Ο Σέρβος υπουργός ανέφερε ότι κατά την συνάντηση με τον κ. Φάμελλο συμφωνήθηκε, οι δύο χώρες να συμμετέχουν από κοινού σε προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον όχι μόνο στα βαλκάνια αλλά στην Ευρώπη και ευρύτερα στον κόσμο. Ο Σωκράτης Φάμελλος πραγματοποιεί από, εχθές διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ελλήνων επιχειρηματιών με Σέρβους επιχειρηματίες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας όπου απηύθυναν χαιρετισμό οι υπουργοί Φάμελλος και Τρίβαν. Ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις επιχειρηματιών (Business-to-business ) όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.