Άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ στη Βόνιτσα

featured image

Η Nestlé Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, υποδεχόμενη τους ανθρώπους των τοπικών κοινοτήτων, σε μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, καθώς και του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη, το εργοστάσιο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); }); Ο Διευθυντής του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ Σοφοκλής Αρβανιτίδης

Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού εορτασμού, το εργοστάσιο υποδέχθηκε περισσότερους από 200 επισκέπτες από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις γραμμές παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΚΟΡΠΗ, να γνωρίσουν από κοντά τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζει η Nestlé για την παραγωγή του και να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας με στόχο την εξοικονόμηση νερού και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Με την αφορμή της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του εργοστασίου Σοφοκλής Αρβανιτίδης ανακοίνωσε μια σημαντική διάκριση για την εταιρεία, καθώς από τον Μάϊο του 2019 το εργοστάσιο του ΚΟΡΠΗ θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρώτα 15 εργοστάσια της Nestlé σε όλο τον κόσμο που θα λάβουν τη διεθνή πιστοποίηση AWS.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης

Πρόκειται για μια πιστοποίηση που βεβαιώνει την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η οποία δίνεται από εξωτερικό φορέα και μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει, για αυτό και λίγα εργοστάσια παγκοσμίως την αποκτούν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας δε ότι η βιωσιμότητα των υδάτινων πόρων εξαρτάται πρώτα από όλα από εμάς που τους χρησιμοποιούμε για τη λειτουργία και τη δραστηριότητά μας, ως Nestlé έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία ‘Νοιάζομαι για το νερό’. Με στόχο την άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης δέσμευσής μας για μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές μας».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ Σοφοκλής Αρβανιτίδης συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς το γεγονός ότι, από το 2004 μέχρι το 2019, καταφέραμε να μειώσουμε κατά 62% την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε για την εμφιάλωση των προϊόντων μας. Πιο πρόσφατα, με επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε 200.000m3 νερό, ποσότητα που ισοδυναμεί με 60 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Και δεν σταματάμε εκεί: Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε είναι από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Από το 2010 μέχρι σήμερα μειώσαμε κατά σχεδόν 4.000 τόνους το πλαστικό που χρησιμοποιούμε στα μπουκάλια μας, ενώ ήδη από το 2018, εναποθέτουμε μηδενική ποσότητα αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ξεχωριστή εκδήλωση του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, και είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί μία τοπική επιχείρηση με διεθνές σήμα παράγει, αναπτύσσεται, διαμορφώνει την τοπική οικονομία αλλά και την τοπική κοινωνία. Δίνει ευκαιρίες, απαντάει στο αύριο και τις προκλήσεις με έναν σύγχρονο τρόπο παραγωγής και υψηλή προστιθέμενη αξία για ένα από τα βασικά αγαθά, το νερό».

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης και ο Διευθυντής του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ Σοφοκλής Αρβανιτίδης

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που παρευρίσκομαι στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις σχετικές με το νερό δραστηριότητες και πρωτοβουλίες της Nestlé με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Στο θέμα του υδάτινου πλούτου καθώς και στο θέμα των επενδύσεων της Nestlé για την αναβάθμιση της παραγωγής, οι οποίες επηρεάζουν θετικά όχι μόνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, ο Δήμος είναι δίπλα στην εταιρεία. Η δημοτική αρχή, η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι βαδίζουμε μαζί, χέρι-χέρι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.