Το απίστευτο ρεκόρ που σπάει η αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα

featured image

Έχει δημιουργήσει ατελείωτα πρωτοσέλιδα και απ’ ό,τι φαίνεται έχει δημιουργήσει και ατελείωτες πωλήσεις.

Το βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα «Becoming» έχει επιτύχει μια ακόμη διάκριση: Μπορεί να είναι τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα στην ιστορία.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094622034-0"); });

Από την κυκλοφορία της στις 13 Νοεμβρίου, η αυτοβιογραφία, στην οποία η Μισέλ Ομπάμα περιγράφει λεπτομερώς την περίοδο που πέρασε στον Λευκό Οίκο μαζί με τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν τις κόρες τους, Μάλια και Σάσα, έχει πουλήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, Penguin Random House, το «Becoming» είναι τα απομνημονεύματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να είναι τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα στην ιστορία» ανέφερε ο Τόμας Ρέιμπ, διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού ομίλου, Bertelsmann στον οποίο ανήκει ο εκδοτικός οίκος, σε δήλωσή του στη «Wall Street Journal».

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Penguin Random House, Μάρκους Ντόλε πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία με τον Penguin Random House, να έχουμε πουλήσει ποτέ 10 εκατομμύρια αντίτυπα των απομνημονευμάτων».

Παρ’ όλο που ο επίσημος αριθμός πωλήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, το «Becoming» έγινε αμέσως επιτυχία. Μόλις τις πρώτες 15 ημέρες από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας, κατάφερε να αναρριχηθεί στο νούμερο 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».

Πουλήθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα κατά το διάστημα αυτό μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, σύμφωνα με το BBC. Έγινε το Νο1 σε πωλήσεις βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα.

Αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο έγραψε ιστορία, καθώς κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε άλλο βιβλίο σε πωλήσεις την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων. Η Μισέλ Ομάμπα έγινε επίσης η δεύτερη γυναίκα συγγραφέας με το κορυφαίο σε πωλήσεις βιβλίο την περίοδο των Χριστουγέννων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2008 με το βιβλίο «Harry Potter and the Deathly Hallows» (Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου) όπως ανέφερε το Fortune.

Συγκριτικά, τα απομνημονεύματα του Τζορτζ Μπους «Decision Points» και «My Life» του Μπιλ Κλίντον πούλησαν μόνον 2 εκατομμύρια αντίτυπα δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Μισέλ Ομπάμα αφιέρωσε πολύ χρόνο σε περιοδεία για την προβολή του βιβλίου, η οποία συγκέντρωσε τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, καθώς η πρώην πρώτη κυρία είπε ανέκδοτα, έκανε φίλους υψηλού κύρους και πρόσφερε έμπνευση με τις στιλιστικές επιλογές της, αναφέρει το περιοδικό W, σημειώνοντας ότι όλα αυτά συνέβαλαν στην επιτυχία του βιβλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.