Καλογήρου: Καθημερινό στοίχημα η ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης

featured image

Διαδοχικές συναντήσει έχει από το μεσημέρι στη πόλη των Ιωαννίνων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου , με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση «Δικαιοσύνη: Προκλήσεις και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης .Πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση ,που θα αφορά θέματα Δικαιοσύνης, θεσμικής θωράκισης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των προβλημάτων των πολιτών. «Θα μιλήσουμε για τους νέους ποινικούς κώδικες για την συνταγματική αναθεώρηση για τις θεσμικές και νομικές πρωτοβουλίες και για την σχέση μεταξύ πολιτικής και Δικαιοσύνης», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ο κ. Καλογήρου, επισκέφτηκε τις φυλακές Ιωαννίνων το μεσημέρι ,ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τους προέδρους των δικαστικών σχηματισμών και εκπρόσωπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Κατά την επίσκεψη του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους στην φυλακή , για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων, την ενδυνάμωση, τη θωράκιση των θεμάτων ασφάλειας και των υποδομών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της επίσκεψης, «το σωφρονιστικό κατάστημα των Ιωαννίνων, είναι μία μικρή εύρυθμη φυλακή, χωρίς σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της». Ωστόσο πρόσθεσε, ότι «κάποια προβλήματα της καθημερινότητας τα λαμβάνουμε υπόψη, υπάρχει σχεδιασμός και καθημερινή αντιμετώπιση .Εκτός από θέμα ασφάλειας, υπάρχει ζήτημα αύξησης του προσωπικού και ικανοποίησης αιτημάτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής». Μάλιστα επισήμανε πως στο άμεσο μέλλον, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων και μετά θα υπάρξει σχεδιασμός για την κατανομή των θέσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.