Μέσι: Απομονώθηκα, με ρωτούσε ο γιος μου γιατί με «σκοτώνουν» με σχόλια

featured image

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για μία από τις πιο άσχημες ποδοσφαιρικές του περιόδους, την κάκιστη παρουσία της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2018 και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον του στην «αλμπισελέστε».

Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και ο άνθρωπος στον οποίο... στηρίζεται ολόκληρη η ποδοσφαιρική Αργεντινή αλλά ακόμη δεν έχει αντιμετωπίσει το βάρος της ευθύνης με επιτυχία όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο, μίλησε τόσο ανοιχτά για πρώτη φορά για όσα συνέβησαν από το καλοκαίρι και μετά, μέχρι την επιστροφή του στην εθνική ομάδα έπειτα από 8 μήνες.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

«Ήταν τρομερά σημαντικό το πλήγμα που δεχθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν η πιο άσχημη εμπειρία που έχω βιώσει με την εθνική ομάδα. Όλα ήταν λάθος, από το πρώτο παιχνίδι. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και θέλαμε, δεν κάναμε αυτά που περιμέναμε» είπε ο Μέσι στον ραδιοφωνικό σταθμό Club 947 του Μπουένος Άιρες, ενώ μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος:

«Μετά το Μουντιάλ ήθελα ν" απομονωθώ και να είμαι μονάχα με την οικογένειά μου για να προσπαθήσω να ξεχάσω το Μουντιάλ. Προσπάθησα να μείνω μόνος μου, μακριά απ" ό,τι είχε να κάνει με την εθνική Αργεντινής».

«Αυτή η φουρνιά των διεθνών δέχθηκε τρομερή κριτική, ισοπεδώθηκε. Είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε πάντα το καλύτερο. Εγώ θέλω να κάνω κάτι σημαντικό με την εθνική ομάδα και θα παίξω σε όσα σημαντικά ματς δώσουμε. Πολλοί μου είπαν να μην επιστρέψω, οι φίλοι, οι συγγενείς, η οικογένειά μου. Ακόμα και ο γιος μου με ρωτούσε γιατί με “σκοτώνουν” με τόσα σχόλια όταν παίζω με την Αργεντινή. Δεν έχω πάρει ποτέ καμία απόφαση για προπονητή ή για παίκτες στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη, όμως, δεν θέλω να μιλήσω για τα ψέματα που έχουν γράψει γιατί δεν θέλω να δίνω συνέχεια σε όλα αυτά» δήλωσε σχετικά με την επιστροφή του στην Εθνική.

«Η αλήθεια είναι πως δύσκολα απολαμβάνουμε πλέον την παρουσία μας στην εθνική ομάδα. Δεν είναι ευχάριστο το περιβάλλον και το κλίμα εκεί. Είναι λογικό που αλλάζει πλέον η γενιά των διεθνών, όμως έγινε πολύ απότομα κι έπρεπε να γίνει σταδιακά, με έναν συνδυασμό νέων παικτών και παλιών, πιο έμπειρων. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος σε όλα αυτά.

Είναι ώρα να σταθούμε στο ύψος μας και να εμφανιστούμε ώριμοι, όχι όμως να μας “σκοτώνουν”. Αν είχαμε πάρει το Μουντιάλ της Βραζιλίας όλα θα ήταν διαφορετικά. Κάναμε τα πάντα, όμως στις λεπτομέρειες δεν τα καταφέραμε. Από τότε άρχισε όλο αυτό το κακό. Μονάχα ο Θεός ξέρει γιατί κάνει συγκεκριμένα πράγματα και ίσως πραγματικά κρατάει κάτι πολύ καλό για να μας φέρει. Οι νέοι διεθνείς πρέπει να μάθουν να παίζουν για την εθνική ομάδα, όχι να θέλουν να παίζουν γιατί είμαι εγώ εκεί. Πλέον εγώ είμαι ο "νέος" και θα πρέπει να μάθω από εκείνους και να συνδυαστώ μαζί τους.

Όσοι δεν με θέλουν στην εθνική ομάδα, πάντως, θα πρέπει να. κάνουν περισσότερη υπομονή» ήταν τα λόγια του Αργεντίνου σουπερστάρ.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.