Ρούντι: Σε αυτό το σουτ είχα όλη την τύχη του κόσμου

featured image

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανέκαθεν ήταν ο παίκτης, ο οποίος στην εν γένει εικόνα του έκανε τον κόσμο να διαφωνεί, αλλά ουδείς ποτέ αμφισβήτησε το ταλέντο του Ισπανού περιφερειακού της Ρεάλ Μαδρίτης και το γεγονός ότι εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων της γενιάς του, κατακτώντας τα πάντα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Όταν, λοιπόν, άνοιξαν οι πόρτες των αποδυτηρίων των «μερένχες», άπαντες έβλεπαν ξανά και ξανά το φινάλε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Ρούντι πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο και έριξε... νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό, βάζοντας τέλος στο «πράσινο» σερί νικών που άρχισε στις 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε χθες. O 33χρονος άσος των Μαδριλένων μίλησε στην EuroLeague Greece για τη μεγάλη απόδραση της Ρεάλ και εξήγησε πως ο Ρικ Πιτίνο ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο «τριφύλλι» που μπορεί να κάνει την έκπληξη εφόσον προκριθεί στα playoffs.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

- Ο Καμπάτσο προσπαθεί να βρει τον διάδρομο, χάνει προς στιγμήν την μπάλα, που φτάνει στα χέρια σου για το τελευταίο σουτ… Τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή;

«Δεν σκέφτηκα τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις σε σκέφτεσαι τίποτα. Απλώς θες να… ξεφορτωθείς την μπάλα. Ο "Φάκου" (Καμπάτσο) ήταν σε δύσκολη θέση, προσπάθησε να σκοράρει, όμως τον έπαιξαν καλή άμυνα. Μου έδωσε την μπάλα και δοκίμασα αυτό που είδατε. Έκανα το καλύτερο σουτ που μπορούσα να κάνω και είχα όλη την τύχη του κόσμου».

- Τι συνέβη με τη Ρεάλ στα πρώτα τρία δεκάλεπτα και τι άλλαξε στο τέλος;

«Πάντα με τον Παναθηναϊκό έχουμε πρόβλημα στην έδρα του. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει πολύ δυνατά στα μεταξύ μας παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Ξέραμε τη δυσκολία του αγώνα, είναι καλό ότι προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και στο τέλος τα καταφέραμε. Φτάσαμε στο σημείο να πάμε το ματς στο τελευταίο σουτ, να έχουμε την τελευταία κατοχή και να πάρουμε τη νίκη στο σουτ».

- Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με δεδομένο ότι είχατε δυο σερί ήττες στην Ισπανία και την EuroLeague;

«Σίγουρα ήμασταν σε κακή περίοδο κaι έπρεπε να αλλάξουμε... το τσιπ. Πρέπει να επιβιώσουμε σε μια απαιτητική και δύσκολη χρονιά. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε 16 παίκτες και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι όταν το ζητήσει ο προπονητής μας».

- Τι άποψη έχεις σχηματίσει για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι σε σπουδαία φάση. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Αν κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι, μπορεί να προκριθεί. Η αλλαγή του προπονητή του έκανε τεράστιο καλό, ήταν κάτι φρέσκο που ήθελε για να ρολάρει. Πιστεύω ότι αν προκριθεί στα playoffs, μπορεί να κάνει την έκπληξη».

- Πως… προέκυψε αυτός ο πανηγυρισμός σου στο φινάλε;

«Ήταν ένα τρελό σουτ, σε μια δύσκολη έδρα. Πάντα είναι δύσκολα για εμάς εδώ και το χάρηκα πολύ».

Have you ever seen ANYTHING like that?@rudy5fernandez wins it with a PRAYER at the buzzer.#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/2YczKHfhiU

— EuroLeague (@EuroLeague) 28 Μαρτίου 2019

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.