Γ. Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο και στα οικονομικά ζητήματα

featured image

Στο κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας, χθες, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού. Όπως είπε ο Γιώργος Τσίπρας, η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο και στα οικονομικά ζητήματα, δημιουργεί ένα πολύ θετικό κλίμα, και αυτό «το θέλουν πολύ και οι γείτονες μας».

«Στη σύσκεψη δεν εκφράστηκαν παράπονα. Και δεν θα ήταν και κακό να εκφραστεί κάποιο παράπονο, σε μια σύσκεψη όλα υπάρχουν, αλλά το μόνο που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα είναι το άσχημο κλίμα που υποτίθεται επικράτησε. Ήταν πολύ θετικό το κλίμα», επισήμανε ο Γ. Τσίπρας μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Συνεχίζοντας, είπε, ότι «αν και η Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία αφορούσε κυρίως πολιτικά ζητήματα», εντούτοις, τα άρθρα 13, 14 και 15 αναφέρονται σε οικονομικά θέματα, «στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων». Επίσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, εκτίμησε ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στις μεταξύ μας σχέσεις» και ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες -όπως εκφράστηκε και χθες στη συνάντηση- θα εκμεταλλευτούν στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε και για την πρόθεση και των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια συμφωνία αναφορικά με τη φορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στα Σκόπια, ώστε να λυθεί και το ζήτημα της διπλής φορολόγησης, αλλά γι" αυτό -όπως είπε- θα χρειαστεί παραπάνω από ένας χρόνος.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε επίσης ότι στη σύσκεψη έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας επιθυμούν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα σε σχέση με προϊόντα άλλων γειτονικών χωρών.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τους γείτονες για μεταφορά τεχνογνωσίας («know how)» για τη Δημόσια Διοίκηση και άλλα ζητήματα, και ότι ανοίγεται αυτή τη στιγμή ένας καινούργιος δρόμος για την ελληνική οικονομία με τη γειτονική μας χώρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.