Μητσοτάκης: Να σπάσουμε τα τείχη των διακρίσεων

featured image

«Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα τείχη των διακρίσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επίσκεψή του στο χώρο της οργάνωσης «Φάρος του Κόσμου», που λειτουργεί υπό την εποπτεία της τοπικής μητρόπολης, στο υπόγειο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, ως κέντρο νεότητας για τους μικρούς Ρομά, στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης - με αφορμή την προσφώνηση του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα και την παρουσία του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει ο Δενδροπόταμος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, ανεξαρτήτως σε ποια περιοχή έχουν γεννηθεί, ή κατοικούν, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν δύο Θεσσαλονίκες. Εάν στο μυαλό κάποιων αυτό ισχύει, εμείς είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα τείχη της διάκρισης». «Εμείς και εγώ προσωπικά έχω ένα μεγάλο όνειρο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και αυτό είναι να σας δώσω ευκαιρίες, ίσες ευκαιρίες. Και θέλω πραγματικά να φτάσουμε κάποια στιγμή στο σημείο και να το πιστέψουμε όλοι μας - γιατί από εσάς εξαρτάται πρωτίστως - το παιδί, το οποίο γεννιέται εδώ πέρα στον "Αγιο Νεκτάριο να αισθάνεται και να πιστεύει το ίδιο, ότι έχει τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες ευκαιρίες με το ένα παιδί που γεννιέται στο Πανόραμα. Αν το καταφέρουμε αυτό και το πετύχουμε όλοι, αν βοηθήσουμε όλοι, το κράτος, η εκκλησία, ο δήμος, τότε, θα έχουμε πετύχει κάτι πράγματι πολύ σπουδαίο».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την οικεία μητρόπολη, τις τοπικές αρχές για τη στήριξή τους προς τα παιδιά, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους και παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να εργάζονται για αυτούς. «Όλα όμως ξεκινούν από εσάς με την πίστη που έχετε στις δικές σας δυνάμεις. Με την προσπάθεια την οποία καταβάλετε να μπορέσετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Να αποδείξετε ότι δεν υπάρχουν όρια στις φιλοδοξίες σας και στα όνειρα σας. Και μη σας πει ποτέ κανείς ότι πρέπει να βάλετε κάποιο όριο στο πόσο ψηλά πρέπει να φτάσετε».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στους μικρούς Ρομά ότι υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί κανείς να ακολουθήσει στη ζωή, ο ένας της «παραβατικότητας», ο οποίος φαντάζει ίσως αρχικά, «ελκυστικός», αλλά γρήγορα οδηγεί σε αδιέξοδα και ο δρόμος της σκληρής δουλειάς, της γνώσης, του σχολείου, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας. «Είναι ο δρόμος, ο οποίος θα επιτρέψει σε σας να μπορέσετε πραγματικά να ελπίζετε ότι θα ζήσετε μια ζωή αντάξια των ονείρων σας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θυμήθηκε προηγούμενη επίσκεψή του στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ότι του έκανε εντύπωση μια φράση του επικεφαλής του «Φάρου του Κόσμου», πατέρα Αθηναγόρα, για το πώς «στο Φάρο του Κόσμου» συμβαίνει ένα «θαύμα», ότι οι φτωχοί βοηθούν φτωχότερους και πρόσθεσε: «Και πράγματι, εδώ πέρα, στο Φάρο αν κάτι περισσεύει είναι η ανθρωπιά και η αγάπη».

«Υποκλίνομαι με σεβασμό σε όλους όσους έχουν βάλει τόσο κόπο και τόση προσπάθεια για να γίνει αυτό το πολύ όμορφο έργο, με πρώτο τον πατέρα Αθηναγόρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Κάτω από την Ελλάδα της κρίσης και της κατάθλιψης και της συλλογικής μιζέριας κρύβεται μια άλλη Ελλάδα, η οποία προσπαθεί, αγωνίζεται και διακρίνεται για κάτι καλύτερο. Και πουθενά αυτή η Ελλάδα δε βρίσκει πιο ωραία και πιο ισχυρή έκφραση από αυτό που γίνεται εδώ πέρα, στο Φάρο του Κόσμου».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τόσο με τη σημερινή και με την «αυριανή του ιδιότητα» θα βρίσκεται πάντα κοντά τους, όπως και η σύζυγος του Μαρέβα, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε παρουσίαση των δράσεων των παιδιών και των εφήβων Ρομά, στο πλαίσιο της δεκαπενταετούς λειτουργίας του «Φάρου του Κόσμου», τις διεθνείς διακρίσεις που απέσπασαν σε διάφορους διαγωνισμούς, μεταξύ αυτών και σε διαγωνισμό ρομποτικής, τις δραστηριότητές τους, τις εκπαιδευτικές και μουσικές δράσεις, κ.α.

«Ας γίνει το παράδειγμα του Φάρου του Κόσμου ένα σημείο αναφοράς και μίμησης και η καλύτερη απόδειξη ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε όρια στις φιλοδοξίες μας, ότι καμιά δυσκολία δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να θεωρείται αξεπέραστη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ευχόμενος στα παιδιά καλή δύναμη συνέχισε: «Συνεχίστε σε αυτό το δρόμο, οι πειρασμοί πάντα θα υπάρχουν είναι μπροστά σας και τους βλέπετε κάθε μέρα, αποκρούστε τους και συνεχίστε σε αυτό το δρόμο, μόνο σε καλό θα σας βγει».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.