Παράταση για τους Έλληνες του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές ζητούν υποψήφιοι ευρωβουλευτές

featured image

Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, 16 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού ζητούν να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου, στους Έλληνες που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιθυμούν να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού σε συνέχεια της συνάντησης που είχε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον υπουργό Εσωτερικών, επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί περιθώριο μέχρι το τέλος Απριλίου και θεωρούν τη μια βδομάδα που παραχωρεί ο κ. Χαρίτσης ως μια μη επαρκή απάντηση στο αίτημα που έχει καταθέσει το Ποτάμι.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή των 16 υποψήφιων ευρωβουλευτών μας που ζουν σε χώρες της Ε.Ε. προς τη γραφειοκρατία του υπουργείου Εσωτερικών:

«Την ώρα που η κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας μας έχουν ξεχάσει, η γραφειοκρατία μας θυμίζει ότι είμαστε ακόμα Έλληνες!

Σήμερα -2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές! - έληγε η προθεσμία δηλώσεων για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που κατοικούμε σε χώρες της Ε.Ε. Όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί καν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, εμείς οφείλαμε, σύμφωνα με το υπουργείο, να έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες εγγραφής μας! Την ίδια ώρα, άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Εσθονία, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους που ζουν εκτός των συνόρων τους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Σε συνάντησή του χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε το αυτονόητο. Να μπορούμε όλο τον Απρίλιο να δηλώσουμε οι Έλληνες που ζούμε σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ότι θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Αντί αυτού, ο Υπουργός έδωσε μια τυπική παράταση μιας εβδομάδας, προφανώς για να μη φανεί ότι απορρίπτει αδικαιολόγητα την πρόταση.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί χρειάζονται πενήντα (50!) ημέρες, για να στείλουν τα προξενεία τα ονόματα των Ελλήνων που θέλουν να ψηφίσουν, στην κεντρική διοίκηση. Είμαστε θύματα του γραφειοκρατικού τέρατος ή απλά δεν θέλετε να ψηφίσουμε;

Αν ζητούσατε από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα να δηλώσουν εγγράφως, δυο μήνες πριν τις εκλογές, αν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου, πόσοι πιστεύετε ότι θα προσέτρεχαν να εγγραφούν; Νομίζουμε ελάχιστοι. Γιατί λοιπόν μας αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Ακούμε καθημερινά μεγάλα λόγια απ" τα κόμματα εξουσίας, για προσέλκυση επενδύσεων, μείωση της ανεργίας, και εν τέλει προσπάθεια επαναπατρισμού όλων όσων αναγκαστήκαμε να φύγουμε. Πώς μπορούμε να δείξουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη σε λόγια και σχέδια επί χάρτου, όταν σε κάτι τόσο απλό, η γραφειοκρατία επιβάλει τον αποκλεισμό των Ελλήνων που ζουν στην ΕΕ, από την εκλογική διαδικασία.

Νικόλας Ανδρίτσος - Φρανκφούρτη - Γερμανία

Σωτήρης Βλάχος - Γενεύη - Ελβετία

Μαργαρίτα Γερούκη - Κουόπιο - Φινλανδία

Ερμέλα Γιάννα - Σάλτσμπουργκ - Αυστρία

Μαρίνα Γραμματικοπούλου - Στοκχόλμη - Σουηδία

Όθωνας Καίσαρης - Λευκωσία - Κύπρος

Νάσος Καραγεωργιάδης - Λουξεμβούργο - Λουξεμβούργο

Παντελής Καρκαμπάσης - Τίρανα - Αλβανία

Γιώργος Κορκόβελος - Βρυξέλλες - Βέλγιο

Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος - Grand Belfort - Γαλλία

Ελένη Μουρμούρη - Αννόβερο - Γερμανία

Αναστάσης Περράκης - "Αμστερνταμ - Ολλανδία

Δημήτρης Ρέπας - Βρυξέλλες - Βέλγιο

Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου - Βρυξέλλες - Βέλγιο

Αλίκη Σπανδάγου - Αλικάντε - Ισπανία

Γιάννα Τζανιδάκη - Χάγη - Ολλανδία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.