Κιρσοί κάτω άκρων, τέλεια πόδια για το καλοκαίρι με αναίμακτες θεραπείες laser

featured image

Οι ευρυαγγείες και πολύ περισσότερο οι κιρσοί των κάτω άκρων είναι οι αντιαισθητικές φλέβες, οι οποίες έχουν φουσκώσει, εξαιτίας της φλεβικής ανεπάρκειας που έχει παραμεληθεί από τον ασθενή.

Αυτό συνεπάγεται με βλάβη στις βαλβίδες και λίμνες αίματος στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα το αίμα να μην κατευθύνεται προς την καρδιά.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094592273-0"); });

Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, οι κιρσοί αποτελούν και πρόβλημα υγείας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βαρύτατα συμπτώματα στον ασθενή.

Αίτια Κληρονομικότητα Ορθοστασία / Καθιστική ζωή Παχυσαρκία Εγκυμοσύνη Συμπτώματα Πρησμένα πόδια Πόνος στα κάτω άκρα Καύσος Φαγούρα Κράμπες Φλεβικά laser και αντιμετώπιση των κιρσών

Σύμφωνα με τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων τα laser αποτελούν θεραπεία εκλογής για το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας. Τα ποσοστά ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος φτάνουν το 97% των περιπτώσεων.

Το laser οδηγείται υπερηχογραφικά με οπτική ίνα και φτάνει στο σημείο από το οποίο ξεκινάει να δρα στην πάσχουσα φλέβα. Καθώς η ίνα του laser αποσύρεται με αργό ρυθμό, καταστρέφεται το τοίχωμα της και έτσι η φλέβα συρρικνώνεται τόσο πολύ μέχρι που τελικά κλείνει οριστικά και απορροφάται από τον οργανισμό. Οι κιρσοί μετά από αυτή τη διαδικασία δεν ξαναεμφανίζονται γιατί απορροφώνται από τον οργανισμό.

Σκληροθεραπεία για αντιμετώπιση σκληροθεραπειών

Η σκληροθεραπεία περιλαμβάνει την ένεση αποστειρωμένου διαλύματος μιας σκληρυντικής ουσίας με λεπτή βελόνα. Για σκληροθεραπεία δε χορηγείται καμία αναισθησία (ούτε καν τοπική).

Το σκληρυντικό διάλυμα ερεθίσει το εσωτερικό των τοιχωμάτων της φλέβας για να μπορέσουν να κλείσουν, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για θρόμβους αίματος. Εν τέλει μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα η φλέβα θα απορροφηθεί από τον οργανισμό και οι ευρυαγγείες δεν θα υπάρχουν πλέον.

Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός

Γεώργιος Ι. Ρόκας

Laser Θεραπείες Κιρσών - Φλεβίτιδας

angio-laser-center.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.