Σε ανοδική τροχιά η τιμή του πετρελαίου

featured image

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου χάρη στις μειώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ και στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας, με τις αγορές αργού να βρίσκονται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδό τους από το 2009.

Στις 14:32 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Μαΐου σημείωσαν άνοδο 83 σεντς στα 68,65 δολάρια το βαρέλι και οδεύουν προς κέρδη σχεδόν 28% για το πρώτο τρίμηνο. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο 1,14% στα 60,44 δολάρια το βαρέλι και οδεύουν προς άνοδο μεγαλύτερη του 33% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Και για τις δύο κατηγορίες συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, η περίοδος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 είναι το τρίμηνο με την καλύτερη επίδοση από το δεύτερο τρίμηνο του 2009, όταν και ενισχύθηκαν πάνω από 40%.

Οι τιμές έχουν βρει στήριξη για το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς στη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και συμμάχων τους όπως η Ρωσία για μείωση της παραγωγής κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Ρόλο στην αύξηση των τιμών έχουν διαδραματίσει και οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.