Βίτσας: Εγώ δεν μίλησα ποτέ για ιθαγένεια στην πακιστανική κοινότητα

featured image

Ο Δημήτρης Βίτσας διέψευσε κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σε εκδήλωση της πακιστανικής κοινότητας, υποσχέθηκε ιθαγένεια στους μετανάστες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Προοδευτικό Μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά», όπου μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Σπύρος Δανέλλης, έκανε λόγο για πλήρη διαστρέβλωση αυτών που είπε από ορισμένα Μέσα και για fake news, καθώς ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη ιθαγένεια.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Σε αυτά που είπα εγώ και που ο καθένας μπορεί να τα βρει στο διαδίκτυο, η λέξη ιθαγένεια δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Βίτσας. «Προσπαθούν να μας γυρίσουν 500 χρόνια πίσω».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Βίτσας:

«Μια ατάκα για το τι έχει γίνει με την πακιστανική ιθαγένεια για να το ξέρετε. Οι πακιστανικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα κάνουν κάθε χρόνο μια γιορτή. Είχαν έρθει εκπρόσωποι από την Ελβετία, τη Γαλλία. Είχαν την καλοσύνη οι άνθρωποι να με καλέσουν να κάνω έναν χαιρετισμό. Αυτά έγιναν το Σάββατο.

Ξαφνικά χθες βγήκε ότι εγώ πήγα εκεί πέρα, όπου ήταν πάρα πολύς κόσμος, και υποσχέθηκα ιθαγένειες. Πάρε εσύ μια ιθαγένεια, πάρε κι εσύ μια ιθαγένεια. Το πρόβλημα είναι όμως ότι σε αυτά που είπα εγώ και που ο καθένας μπορεί να τα βρει στο διαδίκτυο, η λέξη ιθαγένεια δεν υπάρχει. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για ιθαγένεια.

Αυτό δείχνει ότι θέλουν να μας γυρίσουν 500 χρόνια πίσω. Στο δίκαιο του αίματος, στην απέχθεια προς τον άνθρωπο. Και σε αυτό εγώ δεν θα κάτσω να απολογηθώ. Από εμένα απολογία να μην περιμένουν».

Ακούστε την απάντηση του κ. Βίτσα περίπου στο 14ο λεπτό:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.