Αρνήθηκε να συνοδεύσει τον Τσίπρα στα Σκόπια το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

featured image

Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη, έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε» κατέληξε.

Το θέμα με τα «μακεδονικά κρασιά» στην έκθεση ProWein έθεσαν χθες στον Αλέξη Τσίπρα οι οινοποιοί που παρευρέθηκαν στις σύσκεψη στο ξενοδοχείο, «Μακεδονία Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκαν επίσης και επιχειρηματίες που έχουν στον όνομα της εταιρεία τους, τον όρο «Μακεδονικός» και εξέφρασαν την ανησυχία τους στον πρωθυπουργό. Πρόκειται για τις εταιρείες «Μακεδονικός Χαλβάς» και ΜΕΒΓΑΛ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα project τους, τις προοπτικές της αγοράς της Βόρειας Μακεδονίας και τα σχέδια για εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Αντιστοίχως από την πλευρά του Πρωθυπουργού έγινε μια ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων που σχεδιάζεται από τώρα και στο εξής και με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών και μετά υπήρξε μια συζήτηση επί θεμάτων και προβλημάτων». Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών «θα πρέπει όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, πού εφαρμόζεται και πού δεν εφαρμόζεται ώστε να καταγράφονται και επισήμως».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.