Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αντώνη Βγόντζα

featured image

Τη λύπη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα εξέφρασαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ο Αντώνης Βγόντζας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Όλοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Αντώνη Βγόντζα έναν δημοκρατικό αγωνιστή και διακεκριμένο νομικό επιστήμονα.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια ενός τόσο επιφανούς μέλους της νομικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Τόνισε ότι ο Αντώνης Βγόντζας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του άφησε το αποτύπωμά του, στρατευμένος στην πλευρά της δημοκρατίας. Παράλληλα, εξήρε τη δουλειά που επιτέλεσε ως μέλος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, βοηθώντας στην επεξεργασία μεγάλου όγκου του αρχείου.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, υπογράμμισε ότι ο Αντώνης Βγόντζας υπήρξε μια προσωπικότητα στρατευμένη στο δημοκρατικό κίνημα.

«Πέρασε στην αντίσταση κατά της Χούντας και υπήρξε στη μεταπολίτευση σύμβουλος του Δημήτρη Τσάτσου για την αποχουντοποίηση στα πανεπιστήμια. Είχε σταθερή πορεία ως δημοκράτης, ενεργός πολίτης και αγωνιστής. Μπορεί να διαφωνήσαμε μαζί του πολιτικά πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι είναι μια απώλεια ενός ανθρώπου της δημοκρατικής μεταπολίτευσης», τόνισε ο κ. Φίλης.

«Με συγκίνηση σκεφτόμαστε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πως έφυγε ο Αντώνης Βγόντζας, Τον αγαπούσαμε, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνοντας έμφαση στο δημοκρατικό του ήθος και στους αγώνες του για το κόμμα.

Ο Νίκος Δένδιας, επεσήμανε ότι εκ μέρους της ΝΔ προσθέτει και τη δική του φωνή μαζί με των συναδέλφων του, εκφράζοντας τη λύπη και τα συλλυπητήρια του κόμματος του.

Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρος του ΚΚΕ ανέφερε ότι με τον Αντώνη συμπορεύτηκε πολλές φορές μετά την δικτατορία και μπορεί όπως είπε, να είχαν μεγάλες πολιτικές διαφορές, όμως ήταν ένας αξιόλογος αγωνιστής και επιστήμονας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.