Η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα με τη Ρουμάνα πρωθυπουργό

featured image

Στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης (Palatul Victorei), στο Βουκουρέστι, έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη Ρουμάνα ομόλογό του Βιόριτσα Νταντσίλα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Μπράχος, καθώς επίσης και ο γ.γ. του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βερροιόπουλος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται των διμερών οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων, των μεταφορών, της ψηφιακής πολιτικής και της διασυνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επ" ευκαιρίας της ρουμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., οι δύο πρωθυπουργοί θα ενισχύσουν τον συντονισμό τους ως προς τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, τη μετανάστευση και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, με τον πρόεδρο της Ρουμανικής Βουλής, Λίβιου Ντραγκνέα, ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας και το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο, με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.