250€ "ζεστά" στο χέρι για ψώνια στο σούπερ μάρκετ

featured image


Συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά το σενάριο για μια τρίτη επιταγή ακρίβειας που θα αφορά καύσιμα και τρόφιμα για αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.Νέο επίδομα τροφίμων μετά τα Χριστούγεννα;

Το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι ένα νέο επίδομα τροφίμων, ή αλλιώς Food Pass που απευθύνεται στα νοικοκυριά. Αναμένεται να δοθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς για φέτος ο «λογαριασμός» των επιδομάτων έχει κλείσει με το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε περίπου 2,4 εκατομμύρια δικαιούχους.

Μέχρι στιγμής δε έχει αποφασιστεί το κονδύλι που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτόν, ωστόσο τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους θα είναι πολύ αυστηρά, ώστε να καλυφθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη. Κατά μια εκδοχή το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ, θα αφορά στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Παράλληλα πολλά έχουν ακουστεί για το επίδομα βενζίνης και για το αν τελικά θα δοθεί νέο ή όχι ωστόσο μάλλον η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα ακόμα επίδομα στην προσπάθειά της να χτυπήσει τις αυξήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.