“Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος”: Η 20χρονη Ηλέκτρα παλεύει με την “αόρατη” ασθένεια & προειδοποιεί συνομήλικές της

featured image


Η Ηλέκτρα είναι ένα όμορφο και γελαστό κορίτσι το οποίο όμως εδώ και δύο χρόνια δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη με τον εχθρό της ανορεξίας.

Η ίδια επικοινώνησε με το trikalavoice.gr μέσα από κλινική όπου νοσηλεύεται εδώ και δυο μέρες και εν αναμονή της εισαγωγής της τη Δευτέρα σε εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχώνΈχοντας φτάσει στα 32.5 κιλά και βλέποντας ότι η ζωή είναι αλλού και όχι στα “παχάκια” και στις ατέλειες του σώματός μας στέλνει μήνυμα σε συνομήλικές της.

Η 20χρονη Ηλέκτρα αφηγείται την ιστορία της για την μάχη με το “τέρας” της ανορεξίας

Η περιπέτειά της ξεκίνησε στη Γ’ Λυκείου, πριν 2 χρόνια, όταν όπως λέει “επειδή ήθελα να μπω σε ένα παντελόνι που μου άρεσε περιόρισα μόνη μου το φαγητό, χωρίς να ζητήσω βοήθεια ειδικών διατροφολόγων. Αυτό ήταν και το μεγάλο μου λάθος. Έφτασα στο σημείο να τρέφομαι μόνο με ένα αγγουράκι την ημέρα και να έχω στο μυαλό μου πως ό,τι άλλο φάω θα με παχύνει.

Τους τελευταίους τρεις μήνες η κατάστασή μου επιδεινώθηκε ραγδαία, σε σημείο να κινδυνεύει η υγεία μου. Ευτυχώς έχω τους γονείς μου δίπλα μου, το αγόρι μου, ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν και πλέον είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη για να κερδίσω την υγεία μου. Αυτό και μόνο έχει αξία και τίποτα άλλο”.

Η μητέρα της 20χρονης, η κυρία Φωτεινή, μιλάει στο trikalavoice.gr και εκείνη εξηγώντας πόσο δύσκολο ήταν “να προσεγγίσουν το πρόβλημα που είχε η έφηβη Ηλέκτρα και μέσα από συνεχή διάλογο να καταφέρουμε τελικά να συνειδητοποιήσει η ίδια το πρόβλημα και να προχωρήσουμε πια αποφασιστικά προς την επίλυσή του”, αφηγείται η νεαρή Ηλέκτρα.

«Ψυχογενής ανορεξία: Αυτή η πάθηση σε κάνει να τα βλέπεις όλα αλλιώς»

Η ίδια η Ηλέκτρα σε ανάρτησή της στα social media αναφέρει:

“Πολλοί ρώτησαν , κάποιοι απόρησαν ,κάποιοι ήξεραν και κάποιοι παλεύαμε μαζί.. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ! ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΞΩ ! ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ! ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ!… Ψ Υ Χ Ο Γ Ε Ν Η Σ – Α Ν Ο Ρ Ε Ξ Ι Α

Αυτό είναι! Αυτή η πάθηση που σε κάνει όλα να τα βλέπεις αλλιώς, που δεν μπορείς να δεις με τα μάτια της καρδιάς , το μυαλό σου και οι σκέψεις σου δεν είναι στην θέση τους, που δεν μπορείς να αγαπήσεις καμία ατέλεια του εαυτού σου, που βλέπεις μόνιμα κιλά, που η ζωή σου ξεκινάει και περιορίζεται μέχρι τον καναπέ  που ξεχνάς να βγαίνεις για καφέ η για ένα ποτό… Αυτό πάνω-κάτω βιώνω και πολλά πολλά ακόμα…



«Θέλω την ζωή μου πίσω και θα την πάρω, επιστρέφω!»

«ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ ΒΕΒΑΙΑ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ! ΠΑΝΤΑ ΜΕ Β Ο Η Θ Ε Ι Α Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Π Ο Τ Ε Μ Ο Ν Ο Ι Μ Α Σ ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ! Ας μην το παίζουμε όλοι έξυπνοι λοιπόν ! Ακόμα και για λίγα καλό είναι να απευθυνόμαστε μόνο σε ειδικούς ! ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ! ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!

«Κάντε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα δίπλα στις οικογένειες σας γιατί πραγματικά όταν θα έρθει η ώρα να τους αποχωριστείτε θα καταλάβετε πόσο πολύτιμοι ήταν για σας, ακόμα και ο καναπές που στο σπίτι ήταν ο ίδιος όταν χρειαστεί να τον αποχωριστείτε ξαφνικά θα τον εκτιμήσετε ….

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ ! Αφήστε τα κιλά οι κοπέλες μια φορά και αφοσιωθείτε στο αγόρι σας απλά κοιτάξτε τον και σκεφτείτε πόσο τυχερές είστε που έχετε την υγεία σας για να μπορείτε να τους αγκαλιάσετε!
Μην νομίζετε αυτό που λένε για την υγεία δεν ξέρετε από που θα σας βρει!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η Υ Γ Ε Ι Α ήταν , είναι και θα είναι για πάντα Π Ρ Ω Τ Η!
Η ψυχική μας υγεία θα είναι πάντα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Εγώ καλούμαι να δώσω μια μάχη ένα restart ζωής! Όπως τόνισα ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ! Και παω να την πάρω.. επιστρέφω όμως … υπομονή!», δηλώνει η Ηλέκτρα.

Ηλέκτρα

Ηλέκτρα





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.