Ίλιον: Τον βiαζαν με σκουπόξυλο, έκλαιγαν οι αστυνομικοί με τα βίντεο

featured image


Οκτώ μαθητές, γεννηθέντες το 2007 βίαζαν κατ’ εξακολούθηση συνομήλικο συμμαθητή τους, του ασκούσαν bullying για να μην μιλήσει και διακινούσαν το πορνογραφικό υλικό που κατέγραφαν με τα κινητά τους – Τον βίαζαν με σκουπόξυλο 6 Ελληνες και 2 Αλβανοί σε εγκατελελλειμένο σπίτι στο Ιλιον κοντά στο Λύκειο που φοιτούσαν

Tο σκηνικό της φρίκης που αποκαλύφθηκε στο Ιλιον είναι πρωτοφανές στα χρονικά και τρομάζει για το πού μπορεί να φτάσουν οι ανήλικοι εγκληματίες, με τα σχολεία να βρίθουν από παραβατικούς μαθητές. Ο ανήλικος μαθητής δεχόταν bullying από τους βιαστές του και κάποια στιγμή το παιδί «έσπασε» κι αποκάλυψε στην οικογένειά του τον εφιάλτη που ζούσε.

Τον βίαζαν, τον χτυπούσαν και μοίραζαν το βίντεο σε άλλους συμμαθητές. Δυστυχώς, όπως προκύπτει πρόκειται για μία κατάσταση που επαναλαμβανόταν και το παιδί βίωνε τον εφιάλτη για τουλάχιστον έναν μήνα. Πρόκειται για οκτώ 15χρονους μαθητές της Α’ Λυκείου σε σχολείο στο Ιλιον, που βίαζαν τον συμμαθητή τους κατ’ εξακολούθηση και τον βιντεοσκοπούσαν. Οι ανήλικοι εγκληματίες τον εξευτέλιζαν και βιντεοσκοπούσαν τα «κατορθώματά» τους. Κατά πληροφορίες οι βιασμοί γίνονταν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη γειτονιά που ζούσαν οι μαθητές, ενώ κατά τις ίδιες πηγές τον βίαζαν με χρήση αντικειμένων (σ.σ.: με σκουπόξυλο).

Οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι ξέσπασαν σε κλάματα στη θέαση των βίντεο που βρήκαν στα κινητά των βιαστών. Οι έξι εξ αυτών συνελήφθησαν κι οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στον εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο και είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες, φέρονται να είπαν στον εισαγγελέα ότι «το κάναμε για πλάκα, τα βλέπαμε στις ταινίες και κάναμε τα ίδια», ενώ όπως προκύπτει, βίασαν τουλάχιστον τέσσερις φορές τον συμμαθητή τους, στο διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη βάσει της δικογραφίας για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Θεωρείται απίθανο να μην οδηγηθούν άπαντες στη φυλακή, μέχρι της εκδικάσεως της υπόθεσης. Το Σάββατο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

H ταυτότητα των δραστών

Πρόκειται για παιδιά γεννημένα το 2007. Ολοι τους είναι συμμαθητές στην Α’ Λυκείου. Οι έξι εξ αυτών είναι Ελληνες και οι δύο αλλοδαποί. Αναζητούνται άλλοι δύο συνομήλικοί τους.

Το ανακοινωθέν της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 6 ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται

Μέσα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι που έζησε τη φρίκη ο 15χρονος

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση ομαδικού βιασμού ενός 15χρονου αγοριού στο Ίλιον. Το παιδί κακοποιούνταν σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση από συνομηλίκους του σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην γειτονιά τους, ενώ το μαρτύριο του έχει καταγραφεί σε βίντεο που έχουν «μοιραστεί» στο σχολείο του.

Το newsit.gr βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον, όπου οι οκτώ ανήλικοι βίαζαν ομαδικά τον 15χρονο. Πρόκειται για ένα κτίριο που, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες, φαίνεται να χρησιμοποιούνταν μόνο από την παρέα των ανήλικων παιδιών. Σε αυτό τον χώρο φέρεται να κακοποιούνταν σεξουαλικά για τουλάχιστον έναν μήνα το παιδί, το οποίο είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Ιδιαίτερα σοκαριστικό είναι ότι στο εγκαταλελειμμένο κτίριο βρέθηκαν ακόμα και χειροπέδες…

Δείτε φωτογραφίες:

Ίλιον: Η δικογραφία για τον ομαδικό βιασμό – «Αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, το έχουν πάθει και άλλοι»

Η καταγγελία του πατέρα

Οπως αναφερεται στο διαβιβαστικό «στις 16 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του ανήλικου μαθητή ανέφερε ότι την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον είχε βιαστεί από συνομήλικους του κατονομάζοντας μάλιστα τους κύριους εμπλεκόμενους. (Σε αυτό το σημείο αναφέρει με λεπτομέρειες τι ακριβώς είχε υποστεί το παιδί). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ανήλικος γιος του αντιμετώπισε το συμβάν ζητώντας παράλληλα την εξέταση του απο ιατροδικαστη. Ακολούθως εξεταστηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ο μαθητής, ενώ του χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα για εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Η εξομολόγηση του μαθητή στο Ανηλίκων

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία εξεταζόμενος αρχικά ο μαθητής ανέφερε τα εξής στην κατάθεση των 22 σελίδων: «Έχει γίνει ένα θέμα με μία παλιά παρέα. Για αυτο το θέμα, τα έχω πει στους αστυνόμους. Και αυτό το θέμα είναι τέτοιο… Κάνανε κάτι αυτά τα παιδιά από την παρέα, την παλιά παρέα.. Έκαναν κάτι σε μένα». Στη συνέχεια ο μαθητής αναφέρει ονομαστικά τους κύριους εμπλεκόμενους των όσων έγιναν σε βάρος του καθώς και όσους ευρισκόμενους εκεί οι οποιοι δεν λειτούργησαν σαν φυσικοί αυτουργοί αλλά παρείχαν ψυχική συνδρομή κατά την τέλεση αυτών των πράξεων. Αργότερα, αναφέρθηκε σε όσα το σύνολο των κατηγορουμένων έπραξε σε βάρος του και το ρόλο εκάστου λέγοντας ενδεικτικά (σ.σ: Σε αυτό το σημείο η περιγραφή του μαθητή είναι ανατριχιαστική).



Μάλιστα το παιδι είπε στους αστυνομικούς ότι τις ζοφερές αυτές πράξεις οι δράστες τις κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Αναφέρει και το όνομα ενός παιδιού όποιος λέει ότι «δεν ήταν τόσες φορές οπως ήταν και οι άλλοι μπροστά δεν έβγαινε βόλτα μαζί μας. Και αυτές τις δύο φορές τη μία ο συμμαθητής ήταν παρών και το έβλεπε και δεν έκανε τίποτα και την άλλη με κρατούσε».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «τις επόμενες μέρες των επιθέσεων – βιασμών, οι κατηγορούμενοι αποκρινόταν υποτιμητικά και εξύβριζαν τον μαθητή ενώ διένειμαν το βίντεοληπτικό υλικό σε άλλους μαθητές στο σχολείο».

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται στο διαβιβαστικό ο εντοπισμός και η σύλληψη των μαθητών η οποία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης: «πρωινές ώρες της 21 Δεκεμβρίου, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, διενήργησαν έρευνα στις οικίες των κατηγορουμένων οδηγώντας παράλληλα τον κύριο πυρήνα αυτών στην έδρα της Υπηρεσίας μας όπου και συνελήφθησαν. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία έχουν ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

«Αυτο το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες… Το έχουν πάθει και αλλα άτομα απο την παρέα»

Στις προανακριτικές καταθέσεις οι κατηγορούμενοι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Ζητούν συγγνώμη απο τον μαθητή και την οικογένεια του. Ωστοσο ένας από αυτούς είναι αποκαλυπτικός: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από το συμμαθητή μου. Αυτό το περιστατικό το αρσίχασμε πριν τρεις μήνες, το έχουνε πάθει διάφορα άτομα από την παρέα. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ και πριν και μετά το βίντεο. Καταλαβαίνω το λάθος μου κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα και θέλω να πω ότι δεν έχω τραβήξει, δεν έχω στείλει ακόμα ούτε έχω κάποιο βίντεο. Τα υπόλοιπα θα τα πω στην ανακρίτρια, τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Ενας άλλος ανέφερε πως «θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον συμμαθητή μου και την οικογένειά του. Όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση σχετικά με τη συμμετοχή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Οι ανήλικοι δεν είχαν βρει τυχαία καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο κτίριο

Την ίδια ώρα, στη γειτονιά, που βρίσκεται το σπίτι-κολαστήριο για το 15χρονο θύμα, οι κάτοικοι είχαν δει παιδιά να μπαίνουν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο αλλά νομίζαν πως παίζουν. Μια γειτόνισσα, ωστόσο, είχε παρατηρήσει μια συγκεκριμένη ομάδα παιδιών η οποία έκανε ένα “περιέργο” παιχνίδι σε ένα παιδί.

“Ήταν πολλά παιδιά, γύρω στα 10 παιδιά και. Κάθονταν μέσα, και έβαζαν και πράγματα μέσα στον κάδο βόλτα και το ξαναεφερναν πάλι. Ήταν μια παρέα όλοι, και νόμιζα ότι έκαναν πλάκα. Είναι και παιδιά της γειτονιάς. Τώρα τον τελευταίο μήνα έρχονταν συχνά και έβγαζαν πράγματα.

Ήταν μια συγκεκριμένη παρέα παιδιά, γύρω στα 6-7 παιδιά. Και αγόρια και κορίτσια. Ένα παιδί το έβαζαν μέσα στον κάδο, το έβγαζαν βόλτα και το ξαναπήγαιναν πάλι”, λέει η κάτοικος. Οι ανήλικοι δεν είχαν βρει τυχαία καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Μυλοποτάμου. Στο διπλανό σπίτι μένει ένας εκ των δραστών. Αυτόν θυμάται μια άλλη κάτοικος της περιοχής ανάμεσα στους περίπου 10 εφήβους που μπαινόβγαιναν στη μονοκατοικία.

“Βλέπαμε παιδιά μικρά με τσάντες σχολικές. Τους ίδιους βλέπαμε πάντα. Ήταν αρκετοί, από 5 μέχρι 10”, λέει η γειτόνισσα.

Η νομική άποψη

«Αυτή την ειλικρινή συγγνώμη μεταφέρω κι εγώ εκ μέρους του εντολέως μου και των γονιών του. Παρόλο που ο εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του στις αποδιδόμενες απο την ανάκριση κατηγορίες, οι γονείς του απο την πρώτη στιγμή απευθύνθηκαν σε ειδικό παιδοψυχίατρο προκειμένου να παρακολουθεί το παιδί και να του παράσχει κάθε βοήθεια, η οποία ειναι επιβεβλημένη για όποιον ακούσια ή εκούσια, ηθελημένα ή αθέλητα συμμετέχει σε τέτοιες πράξεις» τονίζει στο protothema.gr o συνήγορος ενος εκ των κατηγορουμένων κ. Εμμανουήλ Διαμαντάρας.

«Μου κάλυπταν το πρόσωπο με μαξιλάρι για να μην φωνάζω»: Συγκλονίζει ο 15χρονος θύμα ομαδικού βισμού στο Ίλιον

Σοκ προκαλούν τα όσα φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ο 15χρονος που ζούσε ένα πραγματικό εφιάλτη σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του στο Ίλιον.

Ο 15χρονος από το Ίλιον έζησε αυτό τον εφιάλτη τουλάχιστον 7 φορές και φέρεται να αναφέρει πως «με χτύπησαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο. Στη συνέχεια με θώπευσαν και κάποιοι από αυτούς προχώρησαν και σε άλλες πράξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις ζοφερές αυτές πράξεις που βίωσε και δεν μπορεί να ξεχάσει.

«Υπήρχανε τρία δωμάτια. Στο κρεβάτι με παίρνανε σηκωτό με τη βία. Εκείνη τη στιγμή κάλυψαν το πρόσωπό μου με μαξιλάρι για να μην φωνάζω και ακουστώ ενώ τους έλεγα να σταματήσουν. Έκαναν χειρότερες πράξεις. Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας “σταματήστε, σταματήστε” , δεν άκουγαν. Τους έλεγα ότι αυτό που μου έκαναν με πειράζει και να σταματήσουν και ότι πονάω και κάποιες φορές με κρατάγανε στο κεφάλι.

Ο …. συγκεκριμένα θυμάμαι, που ήταν ο ένας από αυτούς που το έκανε μου κράταγε το κεφάλι κεφαλοκλείδωμα, με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω και με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω και του έλεγα ότι “δεν μπορώ να πάρω ανάσα άφησέ με δεν μπορώ δεν μπορώ” και το έκανε επειδή είχε νεύρα. Επειδή κατά λάθος όταν κούνησα το χέρι μου για να ξεφύγω, του έβγαλα κατά λάθος τα γυαλιά νευρίασε και λέει “τώρα θα σου δείξω εγώ” και με έπιασε κεφαλοκλείδωμα».

Το ανήλικο θύμα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι «μόλις τελείωσαν έμεινα λίγο μαζί τους μέχρι να ηρεμήσω και στην συνέχεια έφυγα. Τις επόμενες μέρες είχα μώλωπες και ερυθρότητα».

Μάλιστα σε όπως φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του δεν ήθελε να αποκαλύψει τον εφιάλτη που ζούσε στην οικογένειά του «επειδή ντρεπόμουν δεν ήθελα να πω κάτι στους γονείς μου, ούτε να μαθευτεί κάτι στο σχολείο». Όπως φέρεται να είπε στις αρχές οι δράστες κατέγραφαν την κακοποίησή του με τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Έμαθα από συμμαθητές μου στο σχολείο πως υπάρχει και κάποιο βίντεο, ενώ εγώ εκείνη την στιγμή δεν είχα αντιληφθεί κάτι. Και κατά το παρελθόν τα ίδια άτομα με έχουν πειράξει θωπεύοντάς με, ασκώντας βία. Ήταν ένας με δύο μήνες νωρίτερα από το περιστατικό με την άγρια κακοποίηση και όλα αυτά γίνονταν πάντα στο ίδιο σπίτι της γιαγιάς. Τα συγκεκριμένα άτομα με έχουν βρίσει και με έχουν κοροϊδέψει στο παρελθόν και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Και στο σχολείο τις επόμενες μέρες από το περιστατικό με αποκάλεσε με έναν πολύ άσχημο χαρακτηρισμό».

Όπως φαίνεται ο 15χρονος ζει καθημερινά τις τραγικές στιγμές που έζησε στα χέρια των ανηλίκων δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να λέει «Τα βραδιά δεν μπορούσα να κοιμηθώ επειδή το σκεφτόμουν και έκλαιγα μόνος μου. Γενικά δεν νιώθω άγχος και νευρίαζα με τον εαυτό μου που δεν μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή και γενικά αυτή τη στιγμή δεν θέλω ούτε να τους δω μπροστά μου. Νιώθω πολύ άσχημα και δεν θέλω να πηγαίνω στο σχολείο μου. Φοβάμαι αυτά τα άτομα μήπως μου το ξανακάνουν».

Οι οκτώ μαθητές κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων καθώς τραβούσαν σε βίντεο τις κτηνώδεις πράξεις τους. Κατηγορίες έχουν ασκηθεί και σε τέσσερις μαθήτριες, εκ των οποίων η μία είναι ηλικίας 14 ετών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν ενεργό ρόλο στην σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου θύματος.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.