Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ανακοινώθηκε μεγάλη παράταση και επίσημα!

featured image


Παράταση δύο μηνών δίνεται στα τέλη κυκλοφορίας 2023, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσει στην παράταση της πληρωμής τους, η οποία θα ανακοινωθεί την τρέχουσα εβδομάδα.

Ποιοι δεν πληρώνουν

Ισχύει πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τους γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία. Η απαλλαγή ισχύει έως και το έτος ενηλικίωσης του αναπήρου για ένα μόνο όχημα.



Από τα τέλη κυκλοφορίας απαλλάσσονται και τα ενήλικα άτομα με αναπηρία, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Πλήρης παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
    Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο
  • Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%
  • Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40
  • Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία)
  • Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
  • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
  • Αυτισμός, εφ’ όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και έχει ανάγκη βοήθειας

Στο μεταξύ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων όσοι θέλουν να τα θέσουν σε ακινησία. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ακινησίας», οι κάτοχοι των οχημάτων, δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία. Με ηλεκτρονική αίτηση η οποία περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος, ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία.

newsbreak.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.