Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια: «Αυτό το ρήγμα έχει τη δυνατότητα να δώσει ακόμη και 6 Ρίχτερ»

featured image


Χρειάζεται προσοχή αλλά όχι ιδιαίτερος πανικός» επισημαίνει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14:24 το μεσημέρι της Τετάρτης, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, στην Εύβοια και έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών. Θεωρητικά το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και 6 Ρίχτερ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα, μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

«Πρόκειται για νέα εστία που δεν έχει σχέση με την περιοχή που ενεργοποιήθηκε και έδωσε σεισμούς στη νότια Εύβοια τον προηγούμενο μήνα» είπε νωρίτερα από την πλευρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και απηύθυνε έκκληση «να συγκληθεί άμεσα, τώρα, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου»





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.