Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Νεκρός ο Πελέ σε ηλικία 82 ετών

featured image


Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Εντσο Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ) απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το Associated Press και στη συνέχεια, ο ατζέντης του θεωρούμενου από πολλούς ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, το επιβεβαίωσε.
Ο Πελέ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Άινσταϊν» με καρκίνο για έναν μήνα, χάνοντας τελικά τη μάχη για τη ζωή. Υπενθυμίζεται, ότι η Σάντος πρόσθεσε ένα στέμμα στο σήμα της προς τιμήν του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Πελέ βρισκόταν σε κακή κατάσταση, ωστόσο τόσο το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν όσο και η οικογένειά του, άφηναν ελάχιστα να γίνουν γνωστά. Ένα βίντεο όμως που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας, έκανε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να ανησυχήσουν, με τους φόβους τους πλέον να επιβεβαιώνονται.
Η ανάρτηση της κόρης του Πελέ



Η κόρη του Βραζιλιάνου θρύλου, Κέλυ Νασιμέντο, έσπευσε να αποχαιρετήσει τον πατέρα της μέσω μιας συγκινητικής φωτογραφίας που δημοσίευσε στα social media. «Ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε εσάς. Σε αγαπάμε απεριόριστα. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

«Η έμπνευση και η αγάπη σημάδεψαν το ταξίδι του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έφυγε ειρηνικά από τη ζωή σήμερα. Στο ταξίδι του, ο Έντσον μάγεψε τον κόσμο με την ευφυΐα του στον αθλητισμό, σταμάτησε έναν πόλεμο, πραγματοποίησε κοινωνικά έργα σε όλο τον κόσμο και διέδωσε αυτό που ο ίδιος πίστευε περισσότερο ότι είναι η θεραπεία για όλα μας τα προβλήματα: την αγάπη. Το μήνυμά του σήμερα γίνεται παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές. Αγάπη, αγάπη και αγάπη, για πάντα.»





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.