Μοιράζουν λεφτά - Και οι πυροσβέστες επίδομα 600 ευρώ

featured image


Μετά τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, έκτακτο επίδομα 600 ευρώ ανακοινώθηκε και για τους πυροσβέστες.

Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ θα δοθεί και στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Η ανακοίνωση για τα 600 ευρώ στους πυροσβέστες έγινε από τον υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Τουρνά. Ο υφυπουργός, μιλώντας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τα 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ποσό 8 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στους πυροσβέστες.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ποσά θα χορηγηθούν άμεσα και πως η ρύθμιση δεν χρειάζεται να υπαχθεί σε τροπολογία καθώς τα χρήματα θα δοθούν ως «εκτός έδρας».

Επίδομα 600 ευρώ και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Επίδομα 600 ευρώ θα πάρουν και οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στις φυλακές, είναι μέσα στην τροπολογία, και θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ».



Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε επίσης ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Λιμενικού Σώματος είναι «ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει.

Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ».

Οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, «μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους [..] το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη που είπε ότι «στηρίζουμε τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης παρά τον κραυγαλέο προεκλογικό και επιδοματικό χαρακτήρα της», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «το γεγονός ότι το 2023 έχουμε εκλογές, δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα αποτελούσε αιτία για να μη δοθεί αυτό το επίδομα, που με πολύ σκληρή προσπάθεια εξασφαλίσαμε».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.