Πασίγνωστος τραγουδιστής φέρεται να «ψώνιζε» κοκαΐνη από τον κουμπάρο του που συνελήφθη για διακίνηση

featured image


Ο τραγουδιστής φέρεται να ήταν ένας από τους πελάτες του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πασίγνωστος τραγουδιστής, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newsit.gr, το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα, μεταξύ αυτών και ο κουμπάρος του πασίγνωστου τραγουδιστή, ο οποίος έκρυβε την κοκαΐνη στο σπίτι του, στη Βάρη, και την παρέδιδε καθημερινά στους πελάτες του, σε όλη την Αττική.

Η εβδομαδιαία ποσότητα κοκαΐνης που διακινούσε, ήταν μεγαλύτερη των 50 γραμμαρίων.

Ο τραγουδιστής φέρεται να ήταν ένας από τους πελάτες του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και για ακόμα εννέα άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Παράλληλα, μέλη της σπείρας κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.



Πάνω από 70.000 το οικονομικό όφελος

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις τουλάχιστον 750 συναλλαγές που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβης, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου, στο Ελληνικό και τη Βάρη, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα, καθώς και πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, «πελάτης» της οργάνωσης. Για τον τελευταίο προέκυψε ότι συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 78,96 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, 25,93 γρ. κάνναβης τύπου σοκολάτα, 3 αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 18.175 ευρώ, καραμπίνα κυνηγετικού τύπου χωρίς άδεια, καθώς και επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματική δραστηριότητά τους υπερβαίνει το ποσό των 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.