Η αγορά «φιλέτου» στην Πάρο 9 στρεμμάτων και η επίσκεψη του ζευγαριού στο νησί το καλοκαίρι

featured image


Με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο QatarGate να τρέχουν ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διατάξει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή, του συντρόφου και μελών της οικογένειάς της.

Πλέον στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει η εταιρεία real estate η οποία ιδρύθηκε μόλις τον Νοέμβριο στο Κολωνάκι, με την επωνυμία «Εstate Aria properties». Την κτηματομεσιτική εταιρεία δημιούργησε η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Λίγους μήνες πριν το ζευγάρι προχώρησε σε αγορά ακινήτου, που πραγματοποιήθηκε στο όνομά τους. Συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου του 2022 αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο στην Πάρο, έκτασης 9 στρεμμάτων. Το αγροτεμάχιο βρίσκεται στη Θέση Βουνάλια, στα όρια του οικισμού Ιστερνίου. Πρόκειται για άρτιο και οικοδομήσιμο ακίνητο και όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο κόστισε 300.000 ευρώ, με την αντικειμενική του αξία να είναι 145.893.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Πάρου είναι αναπτυσσόμενη και τα ακίνητα θεωρούνται «φιλέτα».

Το συμβόλαιο συντάχθηκε από συμβολαιογράφο Αθηνών και στο γραφείο του πέριξ της Ομόνοιας βρέθηκαν Καϊλή και Τζιόρτζι, καθώς και εκπρόσωπος της πωλήτριας, εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων με έδρα στην Αττική. Παρούσα ήταν και διερμηνέας για να μεταφράζει για λογαριασμό του συντρόφου της Εύας Καϊλή.



Μάλιστα η πληρωμή του αγροτεμαχίου πραγματοποιήθηκε με δυο τραπεζικές επιταγές (142.500 η κάθε μία) σε ελληνικές τράπεζες και με ένα έμβασμα 15.000 ευρώ.

Η άδεια και η μελέτη για εκμετάλλευση του αγροτεμαχίου φέρεται πως λήγει στο τέλος του χρόνου. Αυτός ήταν και ο λόγος που το ζευγάρι επισκέφτηκε την Πάρο το καλοκαίρι, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα μια καινούργια μελέτη για ανάπτυξη του ακινήτου. Μάλιστα ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναφέρει ότι σκοπός της Καϊλή και του συντρόφου της είναι η εμπορική του εκμετάλλευση.

Φυσικά το συγκεκριμένο ακίνητο δεν συμπεριλαμβάνεται στο πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή αφού αγοράστηκε εντός τους τρέχοντος έτους.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει προφυλακιστέος ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι που συνελήφθη για το σκάνδαλο Qatargate. Παράλληλα, στη φυλακή θα παραμείνει και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του σκανδάλου.

Την ίδια ώρα, ο τρίτος κατηγορούμενος επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολά Φιγκά Ταλαμάνγκα, αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή δεν παρουσιάστηκε σήμερα στην ακροαματική διαδικασία, καθώς οι δικηγόροι της ζήτησαν και πήραν αναβολή για ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα μείνει και εκείνη προφυλακισμένη.

newsbreak.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.