Καραϊβάζ: Η απόρρητη έκθεση στα χέρια Θεοδωρικάκου – Κατέληξαν σε πρόσωπα

featured image


Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τις Αρχές να βρίσκονται στο κατόπι του εντολέα του συμβολαίου θανάτου κατά του αστυνομικού ρεπόρτερ, που ερευνούσε την Greek Mafia, αλλά και των εκτελεστών του έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Οπως αναφέρει η κυριακάτικη Realnews, συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, μετά από πολύμηνες έρευνες στο σκοτάδι και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, ξαφνικά προέκυψε ένα δεδομένο που έδωσε κατεύθυνση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόσφατα παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, αφού η ανοιχτή αυτή υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του δεν αποτελεί απλά «αστυνομική υπόθεση», αλλά και μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και την ελευθερία του Τύπου.

Ο φάκελος της δολοφονίας παραμένει ανοιχτός, αφού, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν στην Εισαγγελία δικογραφία, από την οποία θα προκύψουν αυτόματα και εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Βρήκαν καρέ από τους δολοφόνους

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021, η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την υπόθεση κατόρθωσε να βρει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας οικιών, καταστημάτων, αλλά και διαχείρισης της κυκλοφορίας, στο οποίο είχαν καταγραφεί οι δύο δολοφόνοι του. Οι δύο μεγαλόσωμοι άνδρες κινήθηκαν με ένα σκούτερ και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κράνος ο οδηγός και κουκούλα ο συνοδηγός. Από το σύνολο του οπτικού υλικού, που συνελέγη από κάμερες σε μια τεράστια ακτίνα γύρω από το σημείο της επίθεσης, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους δράστες σε ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής τους μέχρι το σημείο της δολοφονίας και στη συνέχεια στη διαδρομή τους μετά την επίθεση, μέχρι που μπήκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Μετά χάνονται τα ίχνη τους και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για το προς τα πού κινήθηκαν ή για το σημείο όπου εγκατέλειψαν το σκούτερ που χρησιμοποίησαν.



Το στοιχείο από παράλληλη έρευνα που αναθέρμανε τις έρευνες

Για πολλούς μήνες, η έρευνα για την ανακάλυψη στοιχείων και ιχνών που θα οδηγούσαν από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας στον Αλιμο στους δύο δράστες είχε βαλτώσει. Μέχρι που τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένα σοβαρότατο δεδομένο, από μια παράλληλη έρευνα. Η έρευνα αυτή βασίστηκε στην πεποίθηση των αναλυτών της Ασφάλειας πως στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες.

Η μία από τις ομάδες αφορά το δίδυμο των αδίστακτων εκτελεστών. Η άλλη αφορά αυτήν που παρακολούθησε το θύμα από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, ακολούθησε τον δημοσιογράφο σε όλη την πορεία του και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους εκτελεστές για το πότε θα έμπαινε στην τελική ευθεία για το σπίτι του. Ετσι, οι αστυνομικοί επανεξέτασαν όλο το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, έχοντας ως στόχο να βρουν έστω και το παραμικρό σημάδι που θα υποδείκνυε πως κάποιοι από όσους ήταν καταγεγραμμένοι μπορεί να παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σε αυτόν τον κύκλο της έρευνας, ανακάλυψαν ένα πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή και που είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις συμμοριών εκβιαστών, της λεγόμενης Greek Mafia.

Αυτό ήταν και η εκκίνηση εκτεταμένης ανάλυσης δεδομένων από τηλεφωνικές επαφές, στίγματα παρουσίας προσώπων σε συγκεκριμένα μέρη βάσει των κινητών τηλεφώνων τους, φυσικές παρακολουθήσεις προσώπων, αλλά και συλλογή πληροφοριών για συγκεκριμένα πλέον άτομα, που τελικά οδήγησε στο να φωτιστούν τα πρόσωπα των μελών της ομάδας που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και του εντολέα τους. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.