Σοκαριστικό τροχαίο με Έλληνες στην Ρουμανία - «Το Google Maps φταίει» λέει ο ίδιος

featured image


Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 47 Έλληνες και οδήγησε στον θάνατο έναν άνθρωπο και πολλούς από τους τουρίστες στα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης από Λάρισα και εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι. Το μεσημέρι της Παρασκευής, το πούλμαν με τους ταξιδιώτες είχε μπει στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας, όταν ο Έλληνας οδηγός δεν πρόσεξε τη σήμανση για το ύψος των οχημάτων, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει σε μεταλλική δοκό.

Η οροφή του οχήματος συνεθλίβη, ενώ παράλληλα έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου.

stirileprotv.ro

Η πινακίδα με το ύψος ήταν προειδοποιητική για υπόγεια διάβαση που ακολουθούσε με τον οδηγό να μην έχει υπολογίσει το όριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων.

Ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών έχασε τη ζωή του, ενώ 24 τραυματίες τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Μια γυναίκα περίπου 30 ετών έχει διασωληνωθεί. Οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οδηγός: «Το Google Maps μου είπε να πάω από εκεί»

Ο οδηγός ο οποίος σύμφωνα με το Οbservator Antena 1 βρέθηκε αρνητικός σε έλεγχο για αλκοόλ και ναρκωτικά, υποστήριξε ότι για το ατύχημα φταίνε οι οδηγίες του… Google Maps. Ο ίδιος φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Τι λέει υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου

Υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμα καθαρή εικόνα για το τι έχει συμβεί. «Προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και αν υπάρχουν νεκροί ή όχι. Αυτα δεν τα γνωρίζουμε και εμείς ακόμη, τα μαθαίνουμε από τις ειδήσεις. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουν με ασφάλεια, είναι ότι 20 άτομα έχουν επιστρέψει στο ξενοδοχείο και υπάρχουν 25 άτομα τα οποία είναι προφανώς σε κάποια νοσοκομεία και μπορεί είτε οι ίδιοι να χρειάζονται βοήθεια είτε να είναι συνοδοί κάποιων τραυματιών», ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας μιλώντας στο protothema.gr και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε εικόνα για νεκρούς, ξέρουμε ότι ακούμε από τις ειδήσεις, για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες. Ανάμεσα σε στους τραυματίες δεν είναι ότι ο οδηγός. Δεν τραυματίστηκε από το τροχαίο».



Ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ

Σε  ανακοίνωση του ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα: 210 368 1730 – 210 368 1350».

Επικίνδυνη η διάβαση

Την ίδια ώρα, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο υπόγειος δρόμος στο Βουκουρέστι που σημειώθηκε το τροχαίο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Όπως αναφέρουν, από τις 4 Σεπτεμβρίου που εγκαινιάστηκε η ανακατασκευή του μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί 7 τροχαία.

Μάλιστα, στις  8 Σεπτεμβρίου έγινε άλλο ένα ατύχημα που μοιάζει με το σημερινό, όταν ο Τούρκος οδηγός φορτηγού προσέκρουσε στην ίδια μεταλλική δοκό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η οροφή του οχήματος.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.