Σύλληψη Εύας Καϊλή – «Είναι μόνο η αρχή» λέει ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο

featured image


Το Qatar Gate, το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο χρηματισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και η ελληνίδα αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή.

Η πρώτη αποκάλυψη του Qatar Gate έγινε στα μέσα Σεπτεμβρίου, από δύο δημοσιογράφους της βελγικής Le Soir και του φλαμανδικού περιοδικού Knack.

Ένας από τους δύο μίλησε στην ΕΡΤ για όσα οδήγησαν στη σύλληψη της Εύας Καϊλή. Ο Λουί Κολάρ που είναι υπεύθυνος του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ της Le Soir αναφέρθηκε στο πώς έφθασαν στις αποκαλύψεις.

Όπως είπε ο βραβευμένος δημοσιογράφος, “λάβαμε μία πρώτη πληροφορία για μια υπόθεση που “έτρεχε” και αφορούσε το Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον Σεπτέμβριο. Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών.”



Για την πορεία του χρήματος σε αυτή την υπόθεση, ο κ. Κολάρ τόνισε ότι “οι ανακριτές υποψιάζονται ότι το Κατάρ προσφέρει χρήματα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, στην αρχή, στο σπίτι του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανζέρι, και αργότερα, μέσα στην ημέρα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε επίσης μία μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσό, αλλά μιλάμε σίγουρα για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.”

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, “αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες προκλήσεις της συγκεκριμένης έρευνας, ο υπεύθυνος αστυνομικού ρεπορτάζ της Le Soir επισήμανε πως “η βασική μας πρόκληση είναι αυτή που συναντούν και άλλοι δημοσιογράφοι και είναι η προστασία της ταυτότητας των πηγών μας. Επίσης, όταν συζητάμε με τους συναδέλφους θέματα τόσο ευαίσθητα, θα έλεγα ότι μία ακόμα πρόκληση είναι να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση την υποκλοπή των συζητήσεων ή των πληροφοριών που έχουμε αποκτήσει, θέμα που συνδέεται επίσης με τη διασφάλιση της μυστικότητας των πηγών μας.”





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.