Εμφανίστηκε σπάνια μέδουσα «φάντασμα» 10 μέτρων – Έχει «χέρια» σαν κορδέλες για στόμα

featured image


Οι επιστήμονες κατέγραψαν σε βίντεο μια σπάνια συνάντηση με τη μέδουσα «φάντασμα», που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες του είδους της, αφού φτάνει τα 10 μέτρα και μάλιστα διαθέτει τεράστια πλοκάμια για να τραβάει το φαγητό στο στόμα της.

Όπως αναφέρει η nypost.com η μέδουσα «φάντασμα» – ή αλλιώς Stygiomedusa– ανακαλύφθηκε το 1899 και μέχρι και σήμερα έχει εντοπιστεί μόνο 100 φορές, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα μυστήριο γύρω από την ύπαρξη της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό το είδος βρίσκεται σε βάθη της θάλασσας άνω των 1.000 μέτρων και λόγω της δυσκολίας να εντοπιστεί, λίγα είναι γνωστά για αυτή.Παρόλα αυτά, οι ειδικοί θεωρούν ότι τα τεράστια πλοκάμια που έχει για «χέρια» και μοιάζουν με κορδέλες, χρησιμεύουν, ώστε να σέρνει μικρά ψάρια ή άλλους οργανισμούς στο στόμα της για να τραφεί.

Μάλιστα, θεωρούν ότι τα πλοκάμια μπορεί να ξεπεράσουν τα 10 μέτρα, ενώ το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείου του Monterey Bay (MBARI) που κατέγραψε τη μέδουσα σε βίντεο στην Καλιφόρνια και ανάρτησε σχετική έρευνα στο Live Science, αναφέρει πως «αυτά τα πλοκάμια μπορούν να είναι χρήσιμα για την έρευνα εύρωστων πλασμάτων όπως τα ψάρια, τα καρκινοειδή και τα καλαμάρια».

Επίσης, με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα, το βίντεο που τραβήχτηκε από Ινστιτούτο των ΗΠΑ, χρονολογείται πριν από ένα χρόνο, όμως φέτος ξεκίνησε να γίνεται viral στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να θαυμάζουν τη μέδουσα «φάντασμα».

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.