Όσκαρ 2022: Η στιγμή που «πάγωσε» το κοινό - Το χαστούκι, τα δάκρυα του Γουίλ Σμιθ και ο ρόλος της συζύγου

featured image

«Ειδικοί» του Χόλιγουντ δεν αποκλείουν να… ζητηθεί πίσω το αγαλματάκι από τον ευέξαπτο 53χρονο – Με την επίθεση στον παρουσιαστή… το έριξε στον χορό σε πάρτι – Ο Δημήτρης Δανίκας σχολιάζει: Θρίαμβος «πολιτικής ορθότητας»

Το χαστούκι που έριξε ο Γουιλ Σμιθ στον παρουσιαστή Κρις Ροκ στη σκηνή της 94ης τελετής των Βραβείων Όσκαρ ήταν αναμφίβολα ένα από τα στιγμιότυπα που σημάδεψαν όχι μόνο τη χθεσινή απονομή, αλλά και την ιστορία του θεσμού.

Δείτε εδώ τη λίστα με τους νικητές των βραβείων Όσκαr 2022


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σύζυγος Ουκρανού πρώην πολιτικού συνελήφθη με 28 εκατ. δολάρια μετρητά στα ουγγρικά σύνορα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξεσάλωσε στο instagram fitness model – Χαμός με τις ΦΩΤΟ!

Οπως φαίνεται πάντως καθαρά στο βίντεο, ο Σμιθ αρχικά γελούσε με το αστείο, και είναι η Τζέιντα που αντιδρά στο σχόλιο:

Ο 53χρονος ηθοποιός σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον εμβρόντητο παρουσιαστή, ο οποίος αντέδρασε με εξαιρετική ψυχραιμία: Δεν ανταπέδωσε το χτύπημα και προσπάθησε να αστειευτεί. Η παράξενη σκηνή προκάλεσε αρχικά αμηχανία στο κοινό και ορισμένα γέλια, αφού δεν ήταν ξεκάθαρο αν επρόκειτο για σκηνοθετημένο σκετς ή για πραγματική επίθεση από τη μεριά του Σμιθ.

Το συμβάν όπως δεν τελείωσε εκεί, αφού όταν επέστρεψε στη θέση του ο Σμιθ φώναξε στον Ροκ δύο φορές «να μην ξαναπιάσει τη γυναίκα του στο κ@λο-στομα του», ενώ ο παρουσιαστής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα για να συνεχιστεί η κανονική ροή της απονομής.

Στο διάλειμμα για διαφημίσεις που ακολούθησε, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο παραγωγός Τάιλερ Πέρι προσέγγισαν τον εμφανώς ταραγμένο Γουιλ Σμιθ για να τον παρηγορήσουν και να τον ηρεμήσουν. Σαράντα λεπτά αργότερα, όταν ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να παραλάβει το αγαλματίδιο που κέρδισε για την ερμηνεία του στη «Μέθοδο των Γουίλιαμς», αποκάλυψε τι του είπε ο πρωταγωνιστής της «Ημέρας Εκπαίδευσης» όταν τον πλησίασε μετά το χαστούκι. «Πρόσεχε στην πιο μεγάλη στιγμή σου, γιατί τότε είναι που έρχεται για σένα ο Διάβολος» είπε ο Ντένζελ Ουάσινγκτον στον 53χρονο,

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα. Ελπίζω η Ακαδημία να με καλέσει ξανά σε τελετή της», είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την πράξη του.  Στην ομιλία του ο σταρ επισήμανε ότι το να ακούς ανθρώπους να μιλούν άσxημα για εσένα είναι μέρος της δουλειάς ωστόσο αναφέρθηκε στη βαθιά ανάγκη που νιώθει όλο και πιο έντονα, καθώς περνούν τα χρόνια, να υπερασπίζεται τα αγαπημένα του πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι στην ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» ο Σμιθ ενσαρκώνει τον πατέρα-προπονητή των δύο πρωταθλητριών του τένις Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς.


Πριν από μερικές ώρες, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες εξέδωσε μια ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι ο Ροκ δεν έχει υποβάλει προς το παρόν καταγγελία για το περιστατικό, αλλά αν θελήσει να το κάνει, θα πραγματοποιηθεί έρευνα.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν θα υπάρξουν κυρώσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ηθοποιού, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της χθεσινής βραδιάς. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της απονομής, όπου ανέφερε ότι καταδικάζει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Σύμφωνα με πηγές από τον κλάδο του κινηματογράφου που μίλησαν στη New York Post, δεν αποκλείεται μετά από αυτό το πρωτοφανές συμβάν με πρωταγωνιστή τον Σμιθ να του ζητηθεί να δώσει πίσω το χρυσό αγαλματίδιο.

Όπως επισημαίνουν, η Ακαδημία έχει έναν αρκετά αυστηρό κώδικα δεοντολογίας και ένα τέτοιο περιστατικό δεν αποκλείεται να έχει συνέπειες. «Ουσιαστικά ήταν επίθεση. Ήταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν μια πολύ άβολη στιγμή. Νομίζω ότι ο Γουιλ δεν θα θέλει να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί τώρα», είπε στην εφημερίδα μια πηγή από τα υψηλά κλιμάκια του Χόλιγουντ.

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση και τα δάκρυα πάντως, ο Σμιθ φαίνεται πως χαλάρωσε αρκετά στη συνέχεια της βραδιάς, αφού εθεάθη να χορεύει κρατώντας το Όσκαρ του στο πάρτι του Vanity Fair.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Όπως είναι φυσικό, πολλοί ήταν οι διάσημοι και μη χρήστες του Twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν το σοκαριστικό στιγμιότυπο. Πολλοί επιχείρησαν να κρατήσουν τις ισορροπίες, τονίζοντας ότι αν και δεν είναι σωστό να γίνονται αστεία εις βάρος ανθρώπων που υποφέρουν από τις συνέπειες της αλωπεκίας, η βία δεν είναι ποτέ η σωστή απάντηση. Άλλοι ωστόσ τάχθηκαν ανοιχτά κατά του Σμιθ, λέγοντας ότι αυτού του είδους η οργισμένη αντίδραση ήταν αδικαιολόγητη.

Ιδιαίτερη συζήτηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Τζαντ Άπαταου (που στην συνέχεια ο σκηνοθέτης έσπευσε να σβήσει) όπου έλεγε ότι ο Γουίλ Σμιθ «θα μπορούσε να είχε σκοτώσει» τον Κρις Ροκ.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.