Σάλος με τον Μάρκο Σεφερλή – Το τρέιλερ με το γκέι ζευγάρι που εξόργισε το Twitter (video)

featured image

Αντιδράσεις στο twitter για τη νέα σειρά του Μάρκου Σεφερλή λίγο πριν την πρεμιέρα.

Το τρέιλερ του Super Mammy προκάλεσε οργή στους χρήστες καθώς παρουσιάζει ως καρικατούρες τους γκέι χαρακτήρες της σειράς.

Συγκεκριμένα, στο τρέιλερ ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων συζητά το πώς θα πουν στη μητέρα του ενός ότι είναι μαζί.

«Αχ δεν μπορώ είμαι πολύ ταραγμένος», λέει ο ένας με τον σύντροφό του να απαντά: «Χαλάρωσε αγάπη μου».

Στη συνέχεια ακολουθεί ο εξής διάλογος:

-«Τι λες θα με εγκρίνει η μαμά σου η Χαρίκλεια;» -Τόσα χρόνια με έχει φάει: “Βρες ένα ταίρι και βρες ένα ταίρι”. Λοιπόν το βρήκα το περιβόητο ταίρι. -Νομίζω θα λιποθυμήσω. -Ηρέμησε Τέρι, ηρέμησε Τέρι…

Σύμφωνα με την παρουσίαση της σειράς που χαρακτηρίζεται στο δελτίο τύπου ως «κωμική» και θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου, ο Μάρκος Σεφερλής θα υποδυθεί τη Χαρίκλεια.

Η στερεοτυπική προσέγγιση του γκέι ζευγαριού που εμφανίζεται να μιλά με «ψιλή» φωνή και να φοράει «παρδαλά» ρούχα θυμίζοντας κάτι από τους ρόλους του Σταύρου Παράβα στη δεκαετία του 1960, εξόργισε το Twitter.


Εξάλλου, η αναπαραγωγή της καρικατούρας που στοχεύει στη γελοιοποίηση του ομοφυλόφιλου που «σπάει μέση» για να «σπάσει πλάκα» το κοινό, η θηλυπρέπεια δηλαδή ως αντικείμενο χλευασμού, υποδαυλίζει όλα τα ομοφοβικά στερεότυπα.

Όπως ήταν φυσικό, από το twitter δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με την «Τούρτα της μαμάς», σειρά στην οποία ο Πάρης που είναι στρατιωτικός και ο Παναγιώτης, που είναι εκπαιδευτικός είναι ένα γκέι ζευγάρι, που έχει την πλήρη αποδοχή από τις οικογένειές τους χωρίς οι ίδιοι να παρουσιάζονται ως καρικατούρες.



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.