Τέλος τα πιστοποιητικά ελέγχου σε λιανεμπόριο-εστίαση στις 2 Μαΐου: Σε ποιους κλειστούς χώρους θα είναι προαιρετικές οι μάσκες (vid)

featured image
Τον οδικό χάρτη για την κατάργηση των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως τον παρουσίασε η Επιτροπή Ειδικών, αποκάλυψε στο δελτίο του ο ΣΚΑΪ.

Την σταδιακή κατάργηση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του ο ΣΚΑΪ.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το σενάριο που φαίνεται το επικρατέστερο:

* Τη Δευτέρα 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Ρούλα άργησε να έρθει στην κηδεία της Τζωρτζίνας, είχε πάει για καφέ»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στο Μαϊάμι μετακομίζει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά μετά το άνοιγμα της “χρυσής” διαθήκης

* Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και θα παραμείνει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. (Γι αυτές τις περιπτώσεις, τα τεστ αναμένεται να καταργηθούν στις 31 Αυγούστου, αλλά θα επανεξεταστεί και τότε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα).


Από κει και πέρα, μετά τις 2 Μαΐου αναμένεται να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους:

* Εξαιρούνται οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές.

* Στην εστίαση και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν οι μάσκες μόνο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον ως το τέλος Μαϊου.

* Υποχρεωτικές φαίνεται πως θα παραμείνουν για τα σούπερ μάρκετ για τους εργαζόμενους και σταδιακά ανάλογα με τις συνθήκες, θα αποφασιστεί τι θα γίνει για τους πελάτες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε δεν θέλει να προκαταλάβει τις εξελίξεις: «Τρία είναι τα κλειδιά για την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη κατάργησης των περιορισμών: Η πορεία της πανδημίας, η πίεση στο σύστημα Υγείας που τώρα αποκλιμακώνεται και η επικύρωση του οδικού χάρτη από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί καθηγητές διατηρούν επιφυλάξεις, ειδικά για τις μάσκες».

Στόχος της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι να μπει ο Μάιος με τα λιγότερα δυνατά μέτρα, ενόψει πάντα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.