Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μάνα

featured image

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ασκείται από ώρα σε ώρα από την Εισαγγελία της Αθήνας, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο της άτυχης μικρής. Για τα τρία εντάλματα σύλληψης και με Αμφισβητήσατε. Ο Χρόνος με δικαίωσε και παλι!

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η 9χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από την χορήγηση τοξικής ουσίας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δίωξη θα αφορά στη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Τη δίωξη θα ασκήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ την εποπτεία των ερευνών έχει η προίσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η υπόθεση στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στην ανάκριση και ενδέχεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έξαλλοι οι τηλεθεατές με τον Ευαγγελάτο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Άφωνο το Πανελλήνιο με την αναισθησία των «γονιών» της Πάτρας

Για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας η έρευνα θα συνεχιστεί και οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν και αυτές στην Αθήνα.

Η «ύποπτη» ουσία που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα βρίσκονται πλέον οι αρχές. Οι ιστολογικές και τοξικολογικές στην 9χρονη Τζωρτζίνα, όπως και ο επανέλεγχος ορισμένων ευρημάτων σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης έχουν ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται η έκδοση πορίσματος στο οποίο ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης θα προσδιορίζει την αιτία θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας, την 29η Ιανουαρίου 2022 στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητά περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης πρόκειται για φαρμακευτική ουσία η οποία δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα -τρία έως πέντε τον αριθμό- που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι στο διάστημα των 9 μηνών που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο ανακοπής που υπέστη, τον Απρίλιο του 2021 έως τον θάνατό της, στα τέλη Ιανουαρίου.


Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και σε σύντομο χρόνο θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσει τις αεραγωγούς οδούς. Στο ερώτημά του προς το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουζιάνης έχει ζητήσει να γίνει ποσοτική ανάλυση της εν λόγω ουσίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν ανιχνεύτηκε σε συγκέντρωση ικανή να προκαλέσει τον θάνατο ή όχι. Τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα διεπίστωσε ο παθολογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, που πραγματοποίησε την ιστολογική εξέταση της 9χρονης.

Στο πόρισμά του ο κ. Θεοχάρης είχε εντοπίσει ίχνη πνευμονικού οιδήματος, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί ένδειξη ασφυκτικού θανάτου, ενώ στο τέλος του πορίσματός του ο παθολογοανατόμος υποδείκνυε στον ιατροδικαστή να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τους «χορηγηθέντες φαρμακευτικούς παράγοντες». Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών για τα ευρήματα που ανέκυψαν και την πιθανή αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας και εν συνεχεία να συντάξει την έκθεσή του.

Τα δεδομένα που ανέκυψαν στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έρευνας μοιάζει να επιταχύνουν τις εξελίξεις. Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της. Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή που διήρκεσαν 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

Καθώς α> οι γιατροί είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο το κορίτσι να αντιμετωπίζει κάποιο παθολογικό πρόβλημα β) υπέστη ανακοπή και εμφάνισε συμπτώματα βραδυκαρδίας όταν στα δωμάτια όπου νοσηλευόταν δεν βρίσκονταν γιατροί ή νοσηλευτές αλλά μόνο η μητέρα της και γ) ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε φαρμακευτική ουσία ικανή ωστόσο υπό προϋποθέσεις να προκαλέσει θάνατο καθίσταται σαφές ότι οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών εισέρχεται πλέον στη πιο κρίσιμη φάση. [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.