Σύζυγος Ουκρανού πρώην πολιτικού συνελήφθη με 28 εκατ. δολάρια μετρητά στα ουγγρικά σύνορα!

featured image

Η σύζυγος ενός Ουκρανού πολιτικού «έβγαλε» από την Ουκρανία σχεδόν 29 εκατομμύρια δολάρια και ενάμιση εκατομμύριο ευρώ! Τα χαρτονομίσματα ήταν τοποθετημένα σε πολλές βαλίτσες.

Ο Σεργκέι Λουσένκο, πρώην δημοσιογράφος και πολιτικός, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Telegram φωτογραφία με τις βαλίτσες με χρήματα και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την Αναστασία Κοτβίτσκαγια, σύζυγο του πρώην βουλευτή Ιγκόρ Κοτβίτσκι.

Ο επιχειρηματίας, θεωρείται το δεξί χέρι του Αρσέν Αβάκοφ, ενός πλούσιου και ισχυρού πολιτικού που είναι ύποπτος για διαφθορά και ο οποίος ήταν επί χρόνια Υπουργός Εσωτερικών υπό διάφορες διοικήσεις μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όταν παραιτήθηκε κατόπιν αιτήματος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η γυναίκα πέρασε τα σύνορα με την Ουγγαρία με αυτοκίνητο ταξινομημένο στην Ουγγαρία και οδηγούμενο από Ούγγρο υπήκοο. Οι Ουκρανοί τελωνειακοί άφησαν το όχημα να περάσει, αλλά οι Ούγγροι συνοριοφύλακες το έλεγξαν και βρήκαν τα χρήματα.


«Το δεξί χέρι του Avakov έβγαλε 28 εκατομμύρια δολάρια εκτός Ουκρανίας. Για αυτό χρησιμοποίησε τη γυναίκα του. Κατά την είσοδό της στο έδαφος της Ουγγαρίας, η Αναστασία, σύζυγος του πρώην βουλευτή του λαού Ιγκόρ Κοτβίτσκι, δήλωσε 28 εκατομμύρια δολάρια».  Αυτό ανακοίνωσε στο Facebook ο πρώην επικεφαλής του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος του Obukhov Denis Yaroslavsky. Σημείωσε ότι «τα χρήματα ανήκουν στο δεξί χέρι του Άρσεν Αβάκοφ, Ιγκόρ Κοτβίτσκι».



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.