Κατασχέθηκε σούπερ-γιοτ Ρώσου στο Λονδίνο – Γιατί έμειναν άφωνοι οι Βρετανοί (Video)

featured image

Ένα σούπερ γιοτ που ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία κατασχέθηκε από τις βρετανικές αρχές, που εφαρμόζουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για σειρά κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και συγκεκριμένων Ρώσων μεγιστάνων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν στο υπερπολυτελές σκάφος «Phi», που ήταν ελλιμενισμένο στο Κάναρι Ουάρφ στο ανατολικό Λονδίνο. Το όνομα του ιδιοκτήτη του σκάφους δεν έχει ανακοινωθεί.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έξαλλοι οι τηλεθεατές με τον Ευαγγελάτο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Άφωνο το Πανελλήνιο με την αναισθησία των «γονιών» της Πάτρας

Το σκάφος «Phi» έχει μήκος 58,5 μέτρα, διαθέτει πισίνα γλυκού νερού και περιγράφεται ως μια «ατέλειωτη κάβα», από τους ανθρώπους που επιβιβάστηκαν σε αυτό για να κάνουν την κατάσχεση.


«Σήμερα κατασχέσαμε ένα σούπερ γιοτ αξίας 38 εκατομμυρίων λιρών,  που είναι αντανάκλαση του πλούτου που έχει συσσωρευτεί στην Ρωσία, στέλνοντας έτσι μία σαφή και αυστηρή προειδοποίηση στον Πούτιν και τους ανθρώπους του», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

«Η κατάσχεση  του Phi αποδεικνύει  ότι μπορούμε και θα λάβουμε τα ισχυρότερα μέτρα εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις διασυνδέσεις με το καθεστώς Πούτιν», πρόσθεσε ο Γκραντ Σαπς.

Η κατάσχεση του ρωσικού σκάφους έγινε κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Μεταφορών, της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος και του Γραφείου Ναυτιλιακών Ερευνών της Βρετανίας.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.