Νίκος Τζώτζος - Σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά μέσα στην Τουρκία

featured image

Ο Νίκος Τζώτζος είναι ο νεαρός πυγμάχος που πριν λίγες ώρες κατάφερε να βγάλει νοκάουτ τον Ιρανό Πρωταθλητή και να σηκώσει την κούπα.

Ο Νίκος Τζώτζος συγκλόνισε στην Κωνσταντινούπολη παίρνοντας μια αδιανόητη νίκη απέναντι στον πολύ πιο έμπειρο Ιρανό Mohammad Ghaedibardeh στην διοργάνωση Vendetta.

Και αυτό διότι ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με τον Τζώτζο να δέχεται νοκ ντάουν στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα στο πρώτο αριστερό χτύπημα του Ghaedibardeh.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σύζυγος Ουκρανού πρώην πολιτικού συνελήφθη με 28 εκατ. δολάρια μετρητά στα ουγγρικά σύνορα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξεσάλωσε στο instagram fitness model – Χαμός με τις ΦΩΤΟ!

Τα επόμενα λεπτά στον γύρο ήταν δύσκολα καθώς ο Τζώτζος πέρα από το αρχικό ξάφνιασμα έπρεπε να αντιμετωπίζει και το βρώμικο παιχνίδι του αντιπάλου του με τα παράνομα γόνατα και ενέργειες που έφεραν και σερί συστάσεις από τον διαιτητή, καθώς και παράπονα από τον Έλληνα μαχητή.

Νίκος Τζώτζος: Πέρασε έντονα στην αντεπίθεση

Από τον δεύτερο γύρο και μετά ο Νίκος Τζώτζος μπήκε με νέο αέρα. Ξέροντας πως βρίσκεται πίσω πέρασε εντονότερα στην αντεπίθεση. Η εμπειρία του Ιρανού φαινόταν στον αγώνα καθώς η ευστοχία του στις γροθιές και τα συνεχή γόνατα που επιχειρούσε στο σώμα του Τζώτζου έβρισκαν στόχο έχοντας πάρει και το κέντρο του ρινγκ.


Από τα μέσα όμως του δεύτερου γύρου της πυγμαχίας και μετά η ροή του ματς άρχισε να αλλάζει. Ο Νίκος Τζώτζος με τα χαμηλά του λακτίσματα δεν έχανε την ευκαιρία να βγάζει και εκείνος γόνατα από κοντινή απόσταση στον Ιρανό.

Πήρε το κέντρο του κλουβιού και έτρωγε πλέον μόνο κάποιες αντεπιθέσεις του αντιπάλου του, μιας και εκείνος ουσιαστικά έκανε παιχνίδι πλέον.

Στον τρίτο γύρο ο Mohammad Ghaedibardeh είχε κουραστεί και φθαρεί. Στις κοντινές ανταλλαγές ο Νίκος Τζώτζος ήταν το αφεντικό. Ο Έλληνας μαχητής σε αρκετές περιπτώσεις τον κυνηγούσε κατά μήκος του κλουβιού, ενώ τα χαμηλά λακτίσματα που συνέχισε να του περνάει τον πόναγαν πολύ. Έτσι ο Ιρανός με κάθε δικαιολογία που μπορούσε να σκαρφιστεί εκείνη την στιγμή προσπαθούσε να κλέψει χρόνο. Είχε σπάσει μέσα του και σε λίγο θα έσπαγε και απέξω του. Λίγο μετά θα του αφαιρούνταν βαθμός διότι με τα δύο χέρια κράταγε και χαμήλωνε το κεφάλι του Έλληνα μαχητή.

Το νόκαουτ που έφερε τη νίκη

Και λίγο μετά έρχεται η μεγάλη στιγμή που με ένα εναέριο γόνατο ο Νίκος Τζώτζος τον πετάει νοκ ντάουν στο καναβάτσο.

Το καμπανάκι χτυπά και οι κριτές δίνουν έξτρα γύρο στην πυγμαχία. Ο Ιρανός εκνευρίζεται γιατί ήθελε να του δώσουν την νίκη και λίγο μετά δείχνει στον διαιτητή πως έχει χτυπήσει στο πόδι του. Ανοίγει την πόρτα, λιγοψυχεί και φεύγει από το κλουβί.

Ο Νίκος Τζώτζος ξεσπά σε φωνές χαράς και δάκρυα μέσα στο κλουβί, καθώς έχει πετύχει την μεγαλύτερη ανατροπή της καριέρας του ως τώρα απέναντι σε ένα πολύ πολύ πιο έμπειρο μαχητή σε σχέση με εκείνον.

Φορά την ζώνη και πανηγυρίζει μαζί με όλη την ελληνική αποστολή. Τον Γιώργο Περγιάλη που έκλεισε τον αγώνα, τον αδερφό του Φώτη Τζώτζο από τον ‘ΑΣ Κραταιός’ και τον προπονητή Φώτη Γεωργόπουλο.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.