Φάτε σοκολάτα για να κάψετε λίπος!

featured image

Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά, αλλά εκτός αυτού αποδεικνύεται ότι βοηθά στο να καίμε λίπος!

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό FASEB Journal εξέτασε τα αποτελέσματα μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών που έτρωγαν σοκολάτα γάλακτος εντός μίας ώρας από την ώρα που ξυπνούσαν το πρωί.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι γυναίκες έτρωγαν 100 γραμμάρια σοκολάτας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, έκαιγαν περισσότερο λίπος και μείωσαν σταδιακά την περιφέρεια της μέσης τους!


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σύζυγος Ουκρανού πρώην πολιτικού συνελήφθη με 28 εκατ. δολάρια μετρητά στα ουγγρικά σύνορα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξεσάλωσε στο instagram fitness model – Χαμός με τις ΦΩΤΟ!

Επιπλέον, η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί οδήγησε επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης καθημερινά. Σύμφωνα με την μελέτη, “τα χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης σχετίζονται με μειωμένη όρεξη εξαιτίας του στρες και αυτό μπορεί εν μέρει να εξηγήσει την καλύτερη αντιστάθμιση θερμίδων”.


Σοκολάτα το πρωί, σοκολάτα και το βράδυ!

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος μία ώρα ΠΡΙΝ πέσετε για ύπνο το βράδυ έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα σνακ σοκολάτας αργά το βράδυ αποδείχθηκε ότι μεταβάλλει θετικά τον μεταβολισμό το επόμενο πρωί. Σύμφωνα με την μελέτη, η κατανάλωση σοκολάτας την νύχτα «θα ήταν σκόπιμη για την απόδοση κατά τη διάρκεια ασκήσεων υψηλής έντασης ή παρατεταμένων ασκήσεων το επόμενο πρωί». Η σοκολάτα βοήθησε επίσης στην μείωση της πείνας και της επιθυμίας για άλλα γλυκά. Αυτό ισχύει και για την πρωινή κατανάλωση σοκολάτας, αλλά ειδικά την νύχτα είναι ακόμα πιο έντομη η θετική επίδραση.

Το πότε τρώμε είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που τρώμε

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος κοντά στο ξύπνημα ή πριν τον ύπνο δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους, παρόλο που οι συμμετέχοντες αύξησαν την θερμιδική τους πρόσληψη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το τι ώρα τρώμε φαγητού μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που τρώμε: “Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι όχι μόνο τι αλλά και πότε τρώμε μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην ρύθμιση του σωματικού βάρους”, δήλωσε ο νευροεπιστήμονας και συν-συγγραφέας της μελέτης, δε. Frank A. J. L. Scheer.

«Ο συγχρονισμός των γευμάτων μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς. Το να τρώτε μιας υψηλής ενέργειας περιεκτικότητας σε σάκχαρα τροφή, όπως η σοκολάτα, είτε τη νύχτα είτε το πρωί μπορεί να έχει διαφορετική επίδραση στο κιρκαδικό σύστημα και κατά συνέπεια στο σωματικό βάρος και τον μεταβολισμό”, αναφέρει στην μελέτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φαγητό στον “λάθος χρόνο” θα μπορούσε να εκτροχιάσει τον τρόπο με τον οποίο το κιρκαδικό σύστημα και οι διάφορες μεταβολικές διεργασίες συνεργάζονται. Αυτό με την σειρά του θα μπορούσε τελικά να επηρεάσει αρνητικά την ενέργεια, τον μεταβολισμό και τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Πηγή: iatropedia

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.