«Πέθανε έξω από τις Πρώτες Βοήθειες επειδή της ζητούσαν πιστοποιητικό»: Οργισμένη η οικογένεια της 43χρονης Μαρίας

featured image

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Λάρνακας καθώς μία γυναίκα επειδή δεν είχε πιστοποιητικό την άφησαν να πεθάνει στο δρόμο.

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 43χρονης Μαρίας Αξιού, μητέρας έξι παιδιών που απεβίωσε κατά την αναμονή της στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Λάρνακας στην Κύπρο, όπου μετέβη μετά από αδιαθεσία, με τον σύζυγο της να ξεσπά για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε και για το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι επέμεναν να προσκομίσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού της προτού εισέλθει στο νοσοκομείο.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έξαλλοι οι τηλεθεατές με τον Ευαγγελάτο

Σε δηλώσεις του στο δημοσιογράφο ο κ. Παναγιώτης Αξιού, ανέφερε πως «ήταν όλα ζήτημα δεκαπέντε λεπτών, αλλά φάνηκε αιώνας», προσθέτοντας πως αυτός και γιος του είχαν μεταφέρει τη σύζυγο του στο νοσοκομείο, καθώς ένιωθε πόνους στο στήθος.

Πέθανε επειδή δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όπως ανέφερε, «ζητούσα απεγνωσμένα να τη δουν άμεσα οι γιατροί, αλλά θα έπρεπε να περιμένει στη σειρά και να επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα. Ήταν ήδη αργά», προσθέτοντας πως η σύζυγος του είχε χαμηλή πίεση.

«Το απόγευμα, γύρω στις έξι παραπονέθηκε για πόνους στην καρδιά. Όταν ελέγξαμε την πίεσή της ήταν χαμηλή. Ήταν 20. Αμέσως, την μετέφερε στο νοσοκομείο».

Ο κ. Παναγιώτης, συγχυσμένος κατά την μεταφορά της 43χρονης στο νοσοκομείο, δεν έφερε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορωνοϊό (σ.σ πιστοποιητικό), με τον ίδιο να αναφέρει στους υπεύθυνους πως ήταν και οι δύο εμβολιασμένοι και θα τα προσκομίσει στη συνέχεια. «Τους είπα πρέπει να την αφήσετε να μπει για να την δουν οι γιατροί, θα σας τα φέρω μετά. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε να περιμένουμε στη σειρά. Είχα μπροστά μου τέσσερα ακόμη άτομα που περίμεναν, δεν μπορούσα να τους περάσω. Είχα ζητήσει, να μπει η γυναίκα μου, μέχρι να την γράψω. Μου είπαν να μην φωνάζω».


Μέσα σε λίγα λεπτά, η 43χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος. «Είδα ότι δεν ήταν καλά, είχα καταλάβει ότι κάτι σοβαρό της συνέβαινε. Όταν έπεσε κάτω, έχασε το χρώμα της. Προσπάθησα να της παράσχω μόνος μου τις πρώτες βοήθειες. Ήρθαν οι γιατροί και την έβαλαν μέσα, εμένα με έδιωξαν. Όλα έγιναν μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Ήταν ήδη αργά».

Η γιος της οικογένειας, Ζαχαρίας, είπε πως η αντίδραση του πατέρα του ήταν άμεση. «Όταν ο πατέρας πήγε την μητέρα μου στο νοσοκομείο του ζήτησαν πιστοποιητικό. Στη συνέχεια του ζήτησαν να την γράψουν και μετά να την δουν οι γιατροί. Η μητέρα μου, ενώ περίμενα να γραφτεί, ένιωσε ξανά πόνο στο στήθος, προσπάθησε να μιλήσει στον πατέρα μου έπεσε κάτω. Τους παρακαλούσε να την βάλουν νωρίτερα μέσα ο πατέρας μου».

Καμία καταγγελία ενώπιον των Αρχών

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναφέρει πως δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με τον θάνατο της άτυχης μητέρας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας «η Αστυνομία δεν έχει ενώπιον της καμία καταγγελία για το περιστατικό και διερευνούμε υπόθεση αφύσικου θανάτου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Άφωνο το Πανελλήνιο με την αναισθησία των «γονιών» της Πάτρας

Πρόσθεσε πως «απ’ ό,τι φαίνεται η γυναίκα μετέβη στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας λίγο πριν τις 7 το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαρτίου. Η γυναίκα φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποια παθολογικά προβλήματα, όχι όμως κορωνοϊό και έχασε τις αισθήσεις της αμέσως μόλις έκανε εγγραφή, προκειμένου να εισαχθεί στο ΤΑΕΠ για να εξεταστεί από γιατρό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «την Κυριακή 27 Μαρτίου διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας. Η νεκροτομή δεν κατέδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για να αποσταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις». [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.