Μητσοτάκης για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία: «Οι αποφάσεις αυτές είναι επιπέδου πρωθυπουργού, δεν διαβουλεύομαι»(vid)

featured image
Ο Πρωθυπουργός, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μίλησε – μεταξύ άλλων – για την απόφασή του να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, ενώ απαντά στις σχετικές κατηγορίες πού τού απηύθυνε η αντιπολίτευση.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα έπαιρνε την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha αναφερόμενος στον πόλεμο.

«Δεν το περιμέναμε γιατί πραγματικά είμαστε μπροστά σε ένα νέο κόσμο. Αποτελεί την αναίρεση του καθεστώτος ειρήνης και ασφάλειας. Μιλάμε για ένα νέο ψυχρό πόλεμο για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα τελειώσει. Ο Πούτιν επέλεξε να επιβάλλει το δικό του τρόπο ζωής σε μια άλλη χώρα. Αφορά αυτό όλους μας και γι’αυτό υπήρξε αυτή η καθολική αντίδραση. Αναφέρομαι στον Πρόεδρο Πούτιν και όχι στη Ρωσία γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ρωσικού λαού δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα πολιορκείται η Μαριούπολη. Συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή. Απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες. Η Ρωσία σήμερα είναι παγκόσμια απομονωμένη. Είδατε το ψήφισμα στον ΟΗΕ» είπε ο πρωθυπουργός.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Έκανα τρεις επεμβάσεις για να διορθώσω το λάθος»: Ξεσπά η Μίνα Αρναούτη για την πλαστική στο στήθος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο Τριανταφυλλόπουλος τα είπε όλα με 7 λέξεις: «Με αυτήν την κίνηση ο Ζελένσκι πήρε πολύ κόσμο στο λαιμό του»

«Τον πόλεμο αυτόν δεν τον θέλαμε, δεν τον ήθελε η δύση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Τον επέλεξε ο Πούτιν και αυτός θα πληρώσει τις συνέπειες»

Συγχαρητήρια στους δημοσιογράφος που καλύπτουν αυτόν τον πόλεμο. Υπήρχε στοιχειώδης επικοινωνία με τους Ρώσους ότι αναχωρούσε κονβόι αυτοκινήτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τις σχέσεις με τη Ρωσία και τους Έλληνες στην περιοχή στην συνέντευξή του στον Alpha.


«Στο ζήτημα αυτό η Ρωσία έχει επιλέξει τακτική βίαιων βομβαρδισμών που δυστυχώς θα σημαίνει και αμάχων. Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή στο ανώτατο επίπεδο επικοινωνία με τη Ρωσία. Τον πόλεμο αυτόν δεν τον θέλαμε, δεν τον ήθελε η δύση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Τον επέλεξε ο Πούτιν και αυτός θα πληρώσει τις συνέπειες και δυστυχώς θα τις πληρώσει και ο ρωσικός λαός. Οι κυρώσεις γονατίζουν ήδη τη ρωσική οικονομία και θα θιγούν οι πιο αδύναμοι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών ελληνικής καταγωγής επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους. Ισχύει και για την Οδησσό και για την περιοχή της Μαριούπολης. Πιθανώς αυτό στη συνέχεια να αλλάξει από τη στιγμή που η περιοχή καθίσταται εμπόλεμη ζώνη. Σημαντικό να υπάρξει εκεχειρία. Το κατεπείγον είναι να προστατεύσουμε τους αμάχους» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η αποστολή στρατιωτικού αμυντικού υλικού στην Ουκρανία ήταν το ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένο»

«Ήταν το ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένο. Πράξαμε το σωστό όπως η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναφερόμενος στην αποστολή στρατιωτικού αμυντικού υλικού στην Ουκρανία . «Η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει αμυντικό υλικό. Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητούσαμε ανάλογη συνδρομή αν βρισκόμασταν σε ανάλογη κατάσταση. Είχαμε ένα λόγο να συνταχθούμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Σε αυτή την εποχή λογικές αναθεωρητισμού, επιχειρηματολογίες περί αποστρατικοποίησης δεν έχουν θέση.

Οι αποφάσεις αυτές είναι επιπέδου πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι. Με εξαίρεση το ΚΙΝΑΛ όλοι οι άλλοι ήταν στο ναι μεν αλλά. Έγινε συζήτηση στη βουλή. Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Είναι μια συζήτηση, η οποία έτσι όπως είναι οργανωμένη, δεν προσφέρει κάτι», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.