Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι – Έρχεται τεράστια άυξηση της τιμής

featured image

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία. Εντείνονται οι ανησυχίες για επισιτιστική κρίση. Οι διεθνείς τιμές σε σιτάρι και καλαμπόκι καταγράφουν αύξηση, με τον φόβο των ανατιμήσεων πλέον σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί, να είναι ορατός. Ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος μίλησε στο Newsbomb για την ακρίβεια και στις αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού.

«Έχουμε σημαντικές αυξήσεις όχι μόνο στο σιτάρι και στο καλαμπόκι, αλλά και στην ενέργεια, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο. Εκτιμώ ότι όλοι οι αρτοποιοί θα κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους, όπως έκαναν και όλο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως «η αύξηση στα σιτηρά δεν ξεκίνησε τώρα αλλά από το καλοκαίρι». Ωστόσο αυτή την περίοδο η τιμή τους «έχει εκτροχιαστεί».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Οι άντρες μας περιμένουν να έρθουν οι Ουκρανές»: Κύμα οργής με την δήλωση καθηγητή Πανεπιστημίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι οι ελληνικές αλευρομηχανίες δεν υπογράφουν συμβόλαια γιατί κάθε μέρα υπάρχουν αυξήσεις. Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό η διεθνής τιμή του μαλακού σιταριού ξεκινούσε από 297 ευρώ ο τόνος και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 400 ευρώ και αν προσθέσουμε και τα μεταφορικά κόστη φτάνει τα 440 ευρώ», σχολίασε ο κ. Μούσιος.

  • Οι τιμές των προϊόντων άρτου έχουν ήδη πάρει μια αύξηση 8% – 10% ενώ αναμένεται και συνέχεια. Ο κ. Μούσιος επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις. «Περιμένουμε να δούμε σε τι τιμές θα παραλάβουμε για να δούμε πόσο μπορούμε να απορροφήσουμε και πόσο αύξηση θα πάρει το ψωμί».

Δεδομένου ότι «η Ελλάδα προμηθεύεται μόνο το 20% του σιταριού από Ρωσία και Ουκρανία, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι από Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μας επηρεάσει ως προς την αυτάρκεια αλλά μόνο ως προς τις τιμές», σχολίασε ο πρόεδρος ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.