Ίλιγγος με την αύξηση-«φωτιά» στο ψωμί! Δείτε που θα φτάσει η φραντζόλα

featured image

Ζαλάδα προκαλούν οι μεγάλες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τους φόρους. Αντ’ αυτού ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες μέτρα «ασπιρίνες» τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι αρκετά για να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους και να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους, οι νέες αυξήσεις που καταγράφονται στην αρτοποιία θα τους κάνουν να πουν το ψωμί… ψωμάκι!

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Ίσως η αρχή του τέλους… Κρίμα»: Η αινιγματική ανάρτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την υπόθεση της Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Θρίλερ στην Πάτρα – «Το δικό σου πέθανε πουτάν@ ενώ το δικό μου ζει”

Η τιμή του ψωμιού αναμένεται να εκτοξευθεί καθώς οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες των αρτοποιών αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Η τιμή της φρατζόλας η οποία σήμερα κυμαίνεται στα 0,80 ευρώ δεν αποκλείεται να διπλασιαστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρτοποιών.


Σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο πρόεδρος του σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας Κωνσταντίνος Τσουράπας μιλώντας προειδοποίησε ότι θα δούμε τις αυξήσεις πιθανόν και από αυτή την εβδομάδα: «Θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές. Δεν μιλάμε για 10 με 20 λεπτά», δήλωσε και δεν απέκλεισε η τιμή της φρατζόλας να φτάσει στο 1,5 ευρώ. «Να μην ξεφύγει κιόλας» είπε χαρακτηριστικά, φοβούμενος ότι η αύξηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Όπως τόνισε ο κ. Τσουράπας, δεν είναι δυνατόν οι επιχειρηματίες να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, τη στιγμή μάλιστα που καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά: «Υπάρχει έλλειψη στο μαλακό σιτάρι, για να κάνουμε το άσπρο ψωμί, παξιμάδια, φρυγανιές, βουτήματα, τυρόπιτες, φύλλο, παντεσπάνι. Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει έλλειψη. Ήδη ένας μύλος στην περιοχή έχει κλείσει καθώς δεν είχε υλικά. Τελειώνουν τα αποθέματα» δήλωσε.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.