Νεκρός ο Βασίλης Τόπαλος – «Κάτι ύποπτο έχει συμβεί στο γυμναστήριο»

featured image


Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν οι σκέψεις ότι κάτι ύποπτο έχει συμβεί στο γυμναστήριο του Ταύρου όπου λιποθύμησε ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος και ύστερα έχασε τη ζωή του, δηλώνει στο Newsbomb ο Ολυμπιονίκης και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Αντώνης Γιαννούλας.

Στη «σκιά» των κρίσιμων ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα γύρω από τον θάνατο του νεαρού πυγμάχου ο κ. Γιαννούλας αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο ίδιος υποψιαζόταν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι έχει συμβεί στο γυμναστήριο», προσθέτοντας ότι από την εμπειρία του μπορεί να εκτιμήσει ότι το τραύμα στο κρανίο του Βασίλη Τόπαλου «δεν γίνεται να συνέβη μόνο από πτώση στο μπάνιο». «Είναι ένας χώρος πολύ μικρός για να χτύπησε τόσο. Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ο ιατροδικαστής που στο πόρισμά του κάνει λόγο για πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», προσθέτει ο ίδιος.

Βασίλης Τόπαλος: Οι προπονήσεις με πιο σωματώδεις άνδρες

Όπως αποκαλύπτει ο Ολυμπιονίκης και τεχνικός διευθυντής, ο 16χρονος, Βασίλης Τόπαλος, δεν πήγαινε στο συγκεκριμένο γυμναστήριο για να μάθει τεχνικές από τον προπονητή και ιδιοκτήτη του χώρου, Νίκο Γιδάκο, καθώς – όπως λέει – δεν είναι πυγμάχος αλλά kick-boxer. «Τι να μάθει από αυτόν;», διερωτάται. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο έφηβος αθλητής φορούσε τα γάντια του για να κάνει ελεγχόμενη προπόνηση με άντρες πιο σωματώδεις και πιο δυνατούς από εκείνον.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γιαννούλας τονίζει ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, είχε δώσει γραπτή εντολή πως όσοι αθλητές επιθυμούν να συμμετέχουν σε αγώνες θα πρέπει να ενημερώνουν την ομοσπονδία αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις. «Εδώ δεν υπήρχε ανάλογη ενημέρωση», σημειώνει ο Αντώνης Γιαννούλας.

Giannoulas.jpg

Μάλιστα, ο έμπειρος πυγμάχος εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι ο Βασίλης Τόπαλος λιποθύμησε την Παρασκευή 16 Δεκεβρίου και η Ομοσπονδία όπως επισημάινει ενημερώθηκε για το περιστατικό την επόμενη μέρα«Το παιδί την ημέρα που έγινε το λιποθυμικό επεισόδιο μπαίνει στην εντατική και κάνει χειρουργείο και εμείς το μαθαίνουμε την άλλη μέρα. Για ποιο λόγο; Ακούστηκε για ποιον λόγο να ενημερωθεί η ομοσπονδία, είναι δυνατόν; Μιλάμε για έναν πρωταθλητή Ευρώπης όχι για οποιαδήποτε πυγμάχο», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Όσο για τις αναφορές περί συμμετοχής του Βασίλη Τόπαλου σε έντονη προπόνηση και όχι σε σπάρινγκ, την μοιραία μέρα που λιποθύμησε, ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ξεκαθαρίζει πως σε αυτή την προπόνηση δεν υπάρχει έλεγχος και είναι πιο επικίνδυνη: « Είναι ένας πιο επώδυνος τρόπος για να βελτιώσεις την τεχνική σου. Το σπάρινγκ είναι πιο ελεγχόμενο και λιγότερο επικίνδυνο καθώς υπάρχει και διαιτητής».

  • Σχετικά με τη σωματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν εκείνη την ημέρα ο Βασίλης Τόπαλος, ο κ. Γιαννούλας ανέφερε τα εξής: «Οι εντολές του ομοσπονδιακού προπονητή ήταν ξεκούραση για τους αθλητές επειδη είχε ολοκληρωθεί το καλεντάρι των αγώνων. Έλεγε να κάνουν συντήρηση, φυσική κατάσταση και σάκο στην προπόνηση. Φαίνεται να μην τηρήθηκε κάτι τέτοιο».

Έκλεισε λέγοντας ότι μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν οι πολύτιμες απαντήσεις ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του Βασίλη Τόπαλο. «Μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, κατέληξε.

Βασίλης Τόπαλος: Καθοριστικές οι καταθέσεις των πυγμάχων και η ιατροδικαστική

Το θρίλερ προκειμένου να διασαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην προσπάθεια τους να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας , οι Αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 20 καταθέσεις από πρόσωπα-«κλειδιά», όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με τέσσερις πυγμάχους να περιγράφουν χθες Σάββατου στους αστυνομικούς την δική τους οπτική για τα όσα συνέβησαν μέσα στο γυμναστήριο του Ταύρου, τη 16η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, μένει να διευκρινιστεί πότε και από προκλήθηκε τι το μοιραίο χτύπημα. Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης:«Από την ιατροδικαστική εξέταση που υπεβλήθη ο 16χρονος πυγμάχος, προκύπτει ότι υπήρχε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, δηλαδή μία συλλογή αίματος, μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου. Αυτή η συλλογή για να δημιουργηθεί και για να αρχίσει να πιέζει τον εγκέφαλο για να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα, θέλει κάποιο χρόνο. Στην συνέχεια βλέπουμε ότι ο 16χρονος πυγμάχος καταρρέει, οπότε βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας του αιματώματος. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αυτό το αιμάτωμα δημιουργήθηκε ώρα πριν. Συνεπώς η αιτία πρέπει να μεταφερθεί πριν τη λιποθυμία. Θεωρώ ότι η πτώση του δεν είναι η αιτία», είχε δηλώσει μιλώντας στο OPEN.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.