Αυτή είναι η διαθήκη του Κωνσταντίνου

featured image


Μια τεράστια περιουσία φημολογείται πως αφήνει πίσω του ο τέως Μονάρχης της Ελλάδας Κωνσταντίνος. Κανείς δεν ξέρει το ακριβές ύψος της αλλά φήμες κάνουν λόγο για ακίνητα στη Μεγάλη Βρετανία, τη Νέα Υόρκη, την Ελβετία και την Ισπανία.

Μόνο από το Ελληνικό Κράτος ως αποζημίωση όταν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απαλλοτρίωση του Τατοϊου, του Μον Ρεπό και του Πολυδενδρίου στη Λάρισα η τέως Βασιλική Οικογένεια είχε πάρει 13,7 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια τα πλέον πολύτιμα αντικείμενα είχαν φύγει από την Ελλάδα με την φυγή του Μονάρχη μετά το αποτυχημένο αντι – κίνημα του 1967.



Συγκεκριμένα έργα τέχνης αμύθητης αξίας αλλά και η Ελληνική βασιλική συλλογή κοσμημάτων αξίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ η οποία συμπεριλαμβάνει ακόμη και σπάνια κομμάτια του οίκου των Ρομανώφ που είχαν έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη Βασίλισσα Όλγα.

Κάποια βέβαια έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες αλλά κάποια άλλα είναι στην κατοχή κυρίως της Άννας Μαρίας.

Λίγους μήνες πριν το θάνατό του ο Κωνσταντίνος είχε πουλήσει και την υπερπολυτελή βίλα που είχε στο Πόρτο – Χέλι με το τίμημα σύμφωνα με δημοσιεύματα να αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.