Επιστολή «κόλαφος» Μαρινάκη στην ΕΠΟ – «Παραιτηθείτε, ξεφτιλίσατε το ποδόσφαιρο»

featured image


Κήρυξε πόλεμο κατά της ΕΠΟ ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Με επιστολή του στην Ομοσπονδία, ζητά την παραίτηση του προέδρου της, Τάκη Μπαλτάκου και του Εκτελεστικού του Διευθυντή της, Ιάκωβου Φιλιππούση επειδή, όπως χαρακτηριστικά λέει, «ξεφτίλισαν το ποδόσφαιρο».

«H εικόνα της ΕΠΟ σήμερα συντίθεται από δημόσιες διαφωνίες, ιδιωτικούς τσακωμούς, διαγκωνισμούς, “χαρακώματα” στους διαδρόμους και “ξεκατίνιασμα” στα media, την στιγμή που η Ομοσπονδία έχει “παραδοθεί” στην δράση μιας συμμορίας που ανεξέλεγκτη λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για ακόμη μια φορά, τόσο εσείς όσο και ο ΕΔ κ. Ι. Φιλιππούσης, αποδεικνύετε ότι έχετε την δυνατότητα να πάτε το ποδόσφαιρο πιο χαμηλά από τα επίπεδα στα οποία – με μοναδική συνέπεια- το έχετε οδηγήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάθε μέρα που περνάει όσοι υπηρετούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, από οποιαδήποτε θέση κι αν βρισκόμαστε, λέμε ότι είδαμε τα χειρότερα αλλά κάθε φορά πάμε και πιο κάτω.

Ως Πρόεδρος της ΕΠΟ, στο σύντομο διάστημα της θητείας σας, προλάβατε ήδη να αποτύχετε παταγωδώς με τον «διορισμό» του κ. Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας. Παρά την επίμονη πρόταση και την προσπάθειά μας να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανεύρεση ενός προσώπου διεθνούς κύρους και εμπειρίας που θα μπορούσε να επιτελέσει το ρόλο ενός στελέχους με νευραλγικό ρόλο στη λειτουργία της ΕΠΟ και την πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, εσείς από ραγιαδισμό επιβάλλατε την επιλογή Φιλιππούση. Κι όλο αυτό γιατί έτσι σας είχε ζητηθεί από την «κιτρινόμαυρη» πλειοψηφία που σας διόρισε Πρόεδρο και ελέγχει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και από την «ασπρόμαυρη» μειοψηφία που σας ανέχεται.

Όταν καταλάβατε ότι ο κ. Φιλιπούσης σας επιφυλάσσει ρόλο διακοσμητικό και ότι ο ίδιος θα διοικεί πλέον την Ομοσπονδία, μετατρέψατε την ΕΠΟ σε κακής ποιότητας θίασο, με τον οποίο γελάνε οι υπάλληλοι της αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. H εικόνα της ΕΠΟ σήμερα συντίθεται από δημόσιες διαφωνίες, ιδιωτικούς τσακωμούς, διαγκωνισμούς, «χαρακώματα» στους διαδρόμους και «ξεκατίνιασμα» στα media, τη στιγμή που η Ομοσπονδία έχει «παραδοθεί» στη δράση μιας συμμορίας που ανεξέλεγκτη λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποτύχατε επίσης παταγωδώς στην τοποθέτηση του νέου Αρχιδιαιτητή. «Επιλέξατε» για τη θέση αυτή – ενάντια στη βούληση της Superleague 1- τον κ. Μπένετ ο οποίος έχει διαλύσει το Ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Στην διάρκεια της σύντομης παρουσίας του έχει αποτύχει να φέρει στην Ελλάδα ξένους διαιτητές κύρους και επιπέδου και το μόνο ερώτημα που μένει είναι να διευκρινιστεί εάν αυτό συνίσταται σε ανικανότητα ή στην εξυπηρέτηση κάποιου ευρύτερου σχεδίου απαξίωσης της παρουσίας των ξένων διαιτητών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο ίδιος άγεται και φέρεται από τον κ. Μάνταλο ο οποίος είναι αυτός που προβαίνει στους ορισμούς των Διαιτητών τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, επιβλέποντας προσωπικά τις «επιδόσεις» των διαιτητών που θα καθορίσουν την ανέλιξή τους.

Στον τομέα της Διαιτησίας βλέπουμε αδιανόητα πράγματα που σε άλλες χώρες θα είχαν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Βλέπουμε Διαιτητές που τη μια Κυριακή σφυρίζουν σε αγώνα του ΠΑΟΚ τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της καριέρας τους, και δέκα μέρες αφότου έχουν εγκαταλείψει τη διαιτησία προσλαμβάνονται σε τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ !!  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτό θα συνιστούσε σκάνδαλο και θα ήταν ήδη αντικείμενο διερεύνησης και από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία – εάν και εφόσον υπήρχε μια Ομοσπονδία που σέβεται τον εαυτό της. Στην Ελλάδα όμως και για την ΕΠΟ αυτό είναι απλά η επόμενη δουλειά του κ. Κουτσιαύτη…

Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής έχει αλλοιωθεί ήδη από τα σφυρίγματα των «κακών» και «υπάκουων» Ελλήνων Διαιτητών και των απίθανων ξένων που έρχονται να «ζήσουν το Μύθο τους στην Ελλάδα» όπως τα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας – με τη διαφορά ότι αυτοί έρχονται με όλα τα έξοδα πληρωμένα.



Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι το πιο αλλοιωμένο και διεφθαρμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και ο Αρχιδιαιτητής που επιλέξατε είναι παραδομένος στην Διαφθορά. Οι ανακοινώσεις σχεδόν όλων των ομάδων που φωτογραφίζουν ήδη από την δέκατη αγωνιστική τους «πρωταθλητές» των ομίλων είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ φτάσαμε στο πρωτοφανές περιστατικό να εκδίδουν κοινή ανακοίνωση δυο ομάδες της κατηγορίας για τη διαιτησία με συγκεκριμένες αναφορές και συγκεκριμένους αποδέκτες. Μέσα σε αυτό το ζόφο, ο Πρόεδρος (!) της Superleague 2, επιλέγει αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ομάδων που (υποτίθεται ότι) εκπροσωπεί, να λειτουργεί ως μέλος της «συμμορίας» που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο. Το απέδειξε περίτρανα την ημέρα που η «κιτρινόμαυρη» πλειοψηφία αποφάσισε να σας «αδειάσει» στην Εκτελεστική Επιτροπή για να σας δείξει ποιος κάνει κουμάντο: ο κύριος αυτός αποφάσισε να απέχει από την συνεδρίαση, υπηρετώντας όσους φροντίζουν να τον διατηρούν στην θέση του Προέδρου ώστε να μπορούν οι παράνομοι και οι στοιχηματζήδες να αλωνίζουν την κατηγορία αποκομίζοντας παράνομα οφέλη στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Και μετά αυτός ο απίθανος τύπος, αστυνομικός στο επάγγελμα που αντί να φυλάει καμιά τράπεζα υποδύεται τον παράγοντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ζητάει κρατικά λεφτά απ’ το στοίχημα για ένα πρωτάθλημα που είναι «φραγμένο» στις ελληνικές στοιχηματικές εταιρείες και ανθεί μόνο στις αγορές της Άπω Ανατολής.

Για το Οργανόγραμμα και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας δεν χρειάζεται ούτε είναι ανάγκη να μιλήσει κανείς. Ήδη η μεταξύ Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή καθημερινή και επί παντός θέματος σύγκρουση έχει καταστήσει ορατό ότι στο Πάρκο Γουδή δεν λειτουργεί Ομοσπονδία, αλλά το Θέατρο Δελφινάριο – ωστόσο ένας τέτοιος παραλληλισμός αδικεί το Δελφινάριο, γιατί εκεί δεν συμβαίνουν εγκλήματα.

Υπάρχει στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασής η απόλυση υπαλλήλου την οποία αποφάσισε μόνος του o Εκτελεστικός Διευθυντής χωρίς την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής (!) γεγονός που από μόνο του συνιστά απιστία. Απολύετε υπαλλήλους καθημερινά με μόνο κριτήριο την προσωπική σας συμπάθεια ή από εκδικητικότητα, ενώ προσλαμβάνετε κατά δεκάδες συγγενείς, φίλους και «σχέσεις» ημετέρων και μελών της συμμορίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στα οικονομικά της ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή, αναθέτετε έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ( όπως η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων από το ΟΑΚΑ που είχαν τοποθετηθεί για τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ) σε απίθανους τύπους που φέρνουν στην Ομοσπονδία οι διάφοροι Δανιήλ και οι Ντάσιοι που παρεπιδημούν στους διαδρόμους της ΕΠΟ. Και όταν στη συνέχεια οι σχέσεις σας «στραβώνουν», ζητάτε την αυτόφωρη δίωξη τους για να απομακρυνθούν από τα γραφεία! Σας καθιστώ υπεύθυνους για τα υπέρογκα ποσά που κατευθύνονται σε άλογες προσλήψεις αλλά και για την διασπάθιση των πόρων που προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για την οποία θα προβούμε σε μηνύσεις για διαπιστωμένες περιπτώσεις απιστίας που έχουμε εις χείρας μας.

Ανομία, διαφθορά, εξευτελισμός.

Αυτό είναι το τρίπτυχο που συνθέτει την εικόνα της Ομοσπονδίας. Και το δυσάρεστο είναι πως η καθημερινή πρακτική δείχνει ότι μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα διότι ο πάτος του πηγαδιού δεν έχει φανεί ακόμα.

Μοναδική διέξοδος για να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά είναι άμεση παραίτηση του Προέδρου και του Εκτελεστικού Διευθυντή ή η παύση τους με παρέμβαση των υπερεθνικών Συνομοσπονδιών FIFA και UEFA και η τοποθέτηση – με δική τους πρωτοβουλία – Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, σε συμφωνία με όσους επενδύουν στο Ποδόσφαιρο και θέλουν να μπει σε μια τροχιά σύγκλησης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και στο δρόμο της ανάπτυξης, της αυτονομίας και της ακεραιότητας. Είναι η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουμε από το τριτοκοσμικό πλαίσιο στο οποίο μας καταδικάζει καθημερινά μια υποτελής και ενεργούμενη διοίκηση.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.