Προβλέψεις για το 2023 - Δείτε τι επιφυλλάσει στα ζώδια η νέα χρονιά!

featured image


Το 2023 «ανοίγεται» μπροστά μας, αφήνοντας πίσω μια χρονιά με πολλές δυσκολίες για όλους μας και με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και ο οποίος ακόμα μαίνεται, με τραγικές συνέπειες για όλους μας.

Δυστυχώς, πολλά πράγματα τα έχουμε χειριστεί λάθος. Δεν είναι καθόλου παράξενο που το σύμπαν έρχεται να μας δείξει τα λάθη μας και τις συνέπειες αυτών των λαθών, συχνά με πολύ σκληρό τρόπο, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τις τραγικές συνέπειες του αιματηρού πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και με τις μεγάλες φυσικές καταστροφές σε πολλές γωνιές του πλανήτη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Δεν θα ήταν υπερβολή αν πούμε πως η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της αποτελούν την πιο επικίνδυνη εξέλιξη ακόμα και από έναν πόλεμο, αν δεν φανούμε συνετοί και αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία ως κοινωνία, αλλά και ως άτομα.

Ωστόσο, αυτή τη νέα χρονιά θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε μεγάλη ευκαιρία για όλους μας. Είναι ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες που μας δίνονται, καθώς περνάμε σε μια νέα εποχή. Είμαστε στο κατώφλι της γέννησης του «νέου ανθρώπου» και καθετί παλιό εγκαταλείπεται. Αυτό γίνεται μέσα από μια επίπονη διαδικασία και σίγουρα τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε δεν θα εξαφανιστούν, όμως μαζί με τα προβλήματα θα μας συνοδεύει και η ελπίδα πως, αν κινηθούμε πλέον με γνώμονα το κοινό καλό, τότε το φως για έναν πολύ καλύτερο κόσμο θα λάμψει.

Περίοδος αλλαγών με καθοριστικές όψεις

Ο Δίας, πλανήτης της τύχης αλλά και της υπερβολής, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 πέρασε στον Κριό, όπου θα παραμείνει μέχρι τον Μάιο του 2023, καθώς στη συνέχεια και για όλο το υπόλοιπο 2023 θα περάσει και θα παραμείνει στον Ταύρο. Ενας ακόμα πολύ σημαντικός πλανήτης, ο Κρόνος, αυτός ο μεγάλος «δάσκαλος», θα κάνει την είσοδό του στους Ιχθύς μέσα στον Μάρτιο, ενώ και ο Πλούτωνας στα τέλη του ίδιου μήνα θα εισέλθει στον Υδροχόο. Αρχικά θα μείνει μέχρι τις 10 Ιουνίου, όταν και θα επιστρέψει για περίπου έξι μήνες στον Αιγόκερω, και από τον Ιανουάριο του 2024 θα μπει εκ νέου στον Υδροχόο, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2044. Ας δούμε με τη σειρά τα αστρολογικά δεδομένα του νέου έτους.

Ο Δίας στο ζώδιο της «φωτιάς»

Ο Δίας στον Κριό, δηλαδή μέσα στο «σπίτι» του Αρη, θα λειτουργήσει ευεργετικά δίνοντας ώθηση, ωστόσο στην αρνητική του εκδήλωση μπορεί να πυροδοτήσει και να υποδαυλίσει καταστάσεις, οδηγώντας κάποιους τομείς να ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχό μας.

Υλοποιούνται όσα είχαν προετοιμαστεί με τον Δία στους Ιχθύς. Ξυπνά η ελπίδα πως μέσα από την αφύπνιση συνειδήσεων θα βρούμε τρόπους ειρηνικής συνύπαρξης.

Αφήνουμε πίσω μας τα κακώς κείμενα και ως άτομα στρέφουμε το βλέμμα προς το μέλλον, αναζητώντας νέες εμπειρίες.

Οι σύνοδοι του Δία με την Αφροδίτη στις αρχές Μαρτίου, με τον Χείρωνα λίγο αργότερα , με τον Ερμή στα τέλη Μαρτίου και με τον Ηλιο μέσα στον Απρίλιο, βοηθούν σε νέα ξεκινήματα και εγχειρήματα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται μέσα στο ζώδιο που κυβερνήτης είναι ο Αρης να προκύψουν περαιτέρω συγκρούσεις και επιθετικές επιχειρήσεις.

Ισως υπάρξει ενίσχυση των εθνικιστικών τάσεων και περιχαράκωσης κρατών ή μειονοτήτων, ενώ ο νόμος το ισχυρού θα φέρει συγκρούσεις σε κοινωνικό επίπεδο, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνο να βγουν εκτός ελέγχου κάτω από την επίδραση του Δία.

Ο Δίας στον Ταύρο

Από την άνοιξη και μετά, ο Δίας μέχρι και τις αρχές του 2024 θα κάνει την είσοδό του στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, ενώ θα είναι ανάδρομος από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τα τέλη του 2023.

Το ταξίδι του στον Ταύρο θα δώσει ώθηση στην οικονομία, ενισχύοντας επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο χώρος της εργασίας και οι μορφές απασχόλησης θα αλλάξουν, φέρνοντας μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και αρκετή ανασφάλεια.

Θα ξεπεράσουμε όρια και περιορισμούς, γεγονός που θα αποδειχτεί προοδευτικό, αλλά συγχρόνως και επικίνδυνο, καθώς τα πάθη μπορεί να ξεφύγουν και να χαθεί ο έλεγχος.

Μέσα στον Μάιο η δύσκολη όψη του Δία με τον Πλούτωνα ίσως φέρει καταχρήσεις εξουσίας και έντονες τάσεις για κερδοσκοπία. Δεν αποκλείεται να επηρεαστούν κυβερνήσεις και να υπάρξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τον Ιούνιο η ευνοϊκή Δία – Κρόνου έρχεται να λειτουργήσει άκρως ελπιδοφόρα, φέρνοντας εξελίξεις σε τομείς όπως η τεχνολογία και το περιβάλλον. Είναι όψη που με σκληρή δουλειά θα αποδώσει πολλούς καρπούς.

Ο «δάσκαλος» Κρόνος «ταξιδεύει» στους Ιχθύς

Μέσα από τα «νερά» των συναισθηματικών και ονειροπόλων Ιχθύων ο αυστηρός κριτής και δάσκαλος Κρόνος θα αφήσει έντονα το στίγμα του το επόμενο διάστημα. Οπως ήδη αναφέραμε, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα εισέλθει στους Ιχθύς, όπου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2025.

Επιγραμματικά ο Κρόνος στους Ιχθύς

Θα μας κρίνει αυστηρά για τον εγωιστικό τρόπο που διαχειριζόμαστε τα φλέγοντα ζητήματα, όπως είναι το περιβάλλον, η ειρήνη μεταξύ των λαών και πολλά άλλα. Η αδικία προς τους συνανθρώπους μας δεν γίνεται αποδεκτή κάτω από την επιρροή του.

Θα τονίσει τη σημασία του να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε δύναμη του πνεύματος, αφήνοντας πίσω μας το αδυσώπητο κυνήγι της ύλης.

Θα φέρει στο προσκήνιο έννοιες όπως είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση.

Θα βάλει σε δοκιμασία τις ιδέες μας και τις αξίες μας. Θα μας δείξει με σκληρό τρόπο αν πραγματικά θέλουμε την αλλαγή προς κάτι καλύτερο.

Θα επηρεάσει θέματα που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο τρόπο που εκμεταλλευόμαστε ως κοινωνία το αγαθό του νερού και της ρύπανσης των ωκεανών.

Επειτα από 245 χρόνια ο Πλούτωνας επιστρέφει στον Υδροχόο

Από τις 23 Μαρτίου του 2023 ο Πλούτωνας επιστρέφει έπειτα από δυόμισι αιώνες στον Υδροχόο. Αρχικά το πέρασμά του θα κρατήσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου, καθώς στις 11 Ιουνίου θα περάσει ανάδρομος και πάλι στον Αιγόκερω, για να ξαναπεράσει στον Υδροχόο στις 21 Ιανουαρίου 2024. Στη συνέχεια θα κάνει μια τελευταία επίσκεψη στον Αιγόκερω από αρχές Σεπτεμβρίου του 2024 έως τα μέσα Νοεμβρίου 2024, όταν και θα περάσει τελειωτικά στον Υδροχόο μέχρι τον Ιανουάριο του 2044. Η επιρροή και οι εξελίξεις που φέρνει ένας τόσο σημαντικός πλανήτης όπως ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, ένα ζώδιο που πρεσβεύει την ευημερία του συνόλου, θα είναι ουσιαστικές και παγκόσμιες.

Στο επίκεντρο έρχεται ο άνθρωπος. Οι ανθρώπινες σχέσεις θα επαναπροσδιοριστούν και θα τεθούν σε νέες βάσεις.

Τα δικαιώματα του ανθρώπου θα απασχολήσουν πιο έντονα τις κοινωνίες και αυτό θα κάνει πολλές κοινωνικές ομάδες να το διεκδικήσουν με πολύ δυναμικό τρόπο.

Πολλά κράτη ίσως επιλέξουν να περιχαρακωθούν και να επιλέξουν μια πιο ατομική πορεία σε σύγκρουση με την ευρύτερη τάση της παγκοσμιοποίησης.

Ο τομέας της τεχνολογίας θα αλλάξει ακόμα περισσότερο τα δεδομένα που ίσχυαν έως τώρα. Σχεδόν όλοι οι τομείς της καθημερινότητάς μας θα καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την «έξυπνη» τεχνολογία, αλλάζοντας συνεργασίες και τρόπους συναλλαγών.

Οτιδήποτε παλιό και ξεπερασμένο θα «σαρωθεί» από τον Πλούτωνα. Κατεστημένες καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξη θα «γκρεμιστούν» ώστε να χτιστεί επάνω τους το νέο. Αυτό πολλές φορές θα γίνει με σκληρό και καταστροφικό τρόπο.

Θα επιχειρηθούν ανατροπές ατόμων κύρους.

ΚΡΙΟΣ

Φρενήρεις ρυθμοί και καλοκαίρι γεμάτο ευκαιρίες

Το νωχελικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς και οι διαρκείς καθυστερήσεις ή αναβολές που μπορεί να πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιανουάριο και να σας εκνευρίσουν δεν θα κρατήσουν για πολύ. Από τον Φεβρουάριο και μετά θα διαπιστώσετε πως θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Οι ρυθμοί θα είναι γρήγοροι.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σας μέχρι τα μέσα Μαΐου και η τύχη μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα, δίνοντάς σας ευκαιρίες για να κάνετε ανοίγματα, αν είστε επιχειρηματίες, ή να αναζητήσετε νέα πεδία δράσης, είτε επαγγελματικά είτε ακόμα και προσωπικά.

Η καθημερινότητά σας μπορεί να κυλά σε φρενήρεις ρυθμούς από τον Φεβρουάριο και μετά. Ωστόσο από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου σάς περιμένει περίοδος έντασης και αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων, που μπορεί να σας κουράσει, αλλά μπορεί να σας φέρει και πιο κοντά στα πρόσωπα της οικογένειάς σας.

Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού η ατμόσφαιρα αλλάζει και ο Δίας πλέον θα σας δίνει ευκαιρίες για να ενισχύσετε τα οικονομικά σας και να βρείτε νέους πόρους εσόδων. Ο Αρης στον Λέοντα 21 Μαΐου με 10 Ιουλίου σάς δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να πετύχετε επιχειρηματικά, δημιουργικά ή ερωτικά σχέδια. Κάποιες αναπάντεχες αναποδιές στο τέλος Ιουνίου δεν είναι ικανές να πλήξουν την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που σας χαρακτηρίζουν τις μέρες αυτές.

Ομως το καλοκαίρι του 2023 θα είναι αρκετά περίεργο και ασυνήθιστο εξαιτίας της πολύμηνης παραμονής της Αφροδίτη στο Λέοντα και κυρίως λόγω της αναδρομής πορείας της στο ζώδιο αυτό από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πολλά αλλάζουν στη σχέση σας, ενώ ένας έρωτας μπορεί να πέσει από τον θρόνο του και να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Μες στο φθινόπωρο δύο ισχυρές εκλείψεις μπορεί να επηρεάσουν την προσωπική σας ζωή και να σας οδηγήσουν σε σοβαρές αποφάσεις.

Στο τέλος της χρονιάς επικρατεί ασυνεννοησία εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή, αλλά το κλίμα θα είναι ερωτικό.

ΤΑΥΡΟΣ

Σχέδια που έμοιαζαν ακατόρθωτα τώρα  παίρνουν σάρκα και οστά

Μία πολλά υποσχόμενη χρονιά ξεκινάει για εσάς, με ένα πλανητικό σκηνικό που σας καλεί να κάνετε υπομονή προσμένοντας τα καλύτερα που έρχονται.

Το πιο θεαματικό ίσως πλανητικό γεγονός της χρονιάς για εσάς θα είναι η είσοδος του Δία, πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, στο δικό σας ζώδιο από τα μέσα Μαΐου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι σχέσεις βελτιώνονται, ο έρωτας σας χτυπάει την πόρτα και σχέδια που στο παρελθόν έμοιαζαν ακατόρθωτα τώρα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Βέβαια, από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη της χρονιάς ο Δίας θα είναι ανάδρομος και έτσι μέσα στο φθινόπωρο θα ξανασκεφτείτε κάποιες αποφάσεις.

Συμβαίνει όμως και ένα άλλο σημαντικό πλανητικό γεγονός που θα σας απαλλάξει από βάρη και άγχη που κουβαλούσατε εδώ και καιρό. Ο Κρόνος, ο περιοριστικός και αυστηρός πλανήτης, εγκαταλείπει το ζενίθ του ωροσκοπίου σας από το οποίο σας υποχρέωνε σε «πρέπει» και περιορισμούς. Στις αρχές Μαρτίου περνά στους Ιχθύς και έτσι θα νιώσετε ανακουφισμένοι, δίνοντας ταυτόχρονα περισσότερη βάση στις φιλίες και στην κοινωνική σας δράση. Ισως απομακρυνθείτε από ανθρώπους που δεν έχουν πια να σας προσφέρουν κάτι ή που δεν σας ταιριάζουν, και να ενταχθείτε σε ομάδες με ομοϊδεάτες.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Αντώνης Λουδάρος: «Η υποκριτική θέλει στομάχι και ατσάλινο χαρακτήρα»

Βέβαια, μην ξεχνάτε πως ο Ουρανός θα παραμείνει όλη τη χρονιά στο ζώδιό σας και όσοι είστε γεννημένοι 5 με 15 Μαΐου εξακολουθείτε να βιώνετε σκαμπανεβάσματα και αρκετές ανατροπές κάθε φορά που ο Ουρανός θα ενεργοποιείται έντονα. Κάτι μπορεί να πάει στραβά την τελευταία στιγμή γύρω στα τέλη Ιουνίου και γύρω στα μέσα Νοεμβρίου. Αυτές τις περιόδους θα πρέπει να έχετε τις κεραίες σας τεντωμένες.

Κατά τα άλλα, απολαύστε τον έρωτα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Απριλίου, όταν η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο, και προετοιμαστείτε για περίπλοκα συναισθηματικά συμπλέγματα μέσα στους κόλπους της οικογένειας, που θα προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι. Ισως αλλάζει η υφή των οικογενειακών σχέσεων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η άνοιξη και η Αφροδίτη εκτοξεύουν την ερωτική διάθεση

Η χρονιά ξεκινά με τον Αρη να κινείται ανάδρομα στο δικό σας ζώδιο και να προκαλεί εκνευρισμό, καθυστερήσεις και έντονη κόπωση που προκύπτει από την αίσθηση ότι τρέχετε και δεν φτάνετε. Μην πτοείστε, όμως, γιατί το διάστημα αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού από τα μέσα Ιανουαρίου ο Αρης θα επιστρέψει σε ορθή πορεία και θα εγκαταλείψει οριστικά το δικό σας ζώδιο στα τέλη Μαρτίου. Σας περιμένει λοιπόν μία περίοδος ενέργειας, αποφασιστικότητας αλλά και βιασύνης, που θα είναι πιο έντονη στα μέσα Μαρτίου, όταν ο Αρης θα ενεργοποιήσει δυσαρμονικά τον Ποσειδώνα παρασύροντάς σας σε καταχρήσεις, ψευδαισθήσεις, λάθη.

Στηριχτείτε όμως στην Αφροδίτη, η οποία από τις 12 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαΐου θα βρίσκεται στο ζώδιό σας και θα ευνοεί ιδιαίτερα τις ερωτικές σας υποθέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, όσοι είστε γεννημένοι τον Μάιο προετοιμαστείτε για την παρουσία του Κρόνου στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας από τις αρχές Μαρτίου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο περιοριστικός Κρόνος θα βάλει εμπόδια στην επαγγελματική σας πρόοδο και θα σας δείξει πως τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς κόπο, οργάνωση, συνέπεια και υπομονή. Το γεγονός ότι προσπαθείτε πολύ και ανταμείβεστε λίγο μπορεί να σας κάνει να νιώθετε συχνά ριγμένοι. Ωστόσο, με τον Δία στον Κριό μέχρι τα μέσα Μαΐου στηρίζεστε σε φίλους και νιώθετε πως βρίσκεστε στο επίκεντρο της προσοχής. Μάλιστα, με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείτε να ξεπεράσετε εμπόδια και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Οσοι είστε γεννημένοι μετά τις 10 Ιουνίου εξακολουθείτε να επηρεάζεστε από τον παραπλανητικό Ποσειδώνα και κάποιες φορές να παρασύρεστε σε λάθη.

Μέσα στο καλοκαίρι η παρατεταμένη παραμονή της Αφροδίτης στον Λέοντα θα φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση σας με άτομα του περιβάλλοντός σας. Μπορεί να αναθεωρήσετε τις σχέσεις με συγγενείς, φίλους ή με νεαρά πρόσωπα. Μες στο φθινόπωρο μπορείτε να κάνετε ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις και σε αυτό θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα η έκλειψη Ηλίου τον Οκτώβριο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το δύσκολο ξεκίνημα διαδέχεται περίοδος με πολλές ευκαιρίες

Η νέα χρονιά ξεκινά με αρκετές δυσκολίες για εσάς εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή απέναντι από το ζώδιό σας, που φέρνει γκρίνια με τον σύντροφό σας ή έναν στενό συνεργάτη, αλλά και εξαιτίας του ανάδρομου Αρη που επιτείνει τις ανασφάλειές σας.

Από τον Φεβρουάριο τα πράγματα Θα καλυτερεύσουν για εσάς και η περίοδος του Αγίου Βαλεντίνου θα σας βρει μέσα σε μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Σε γενικές γραμμές όμως με τον Δία στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας πασχίζετε να αξιοποιήσετε κάθε ευκαιρία που θα προκύψει, ώστε το επαγγελματικό πεδίο να γίνει πιο φιλικό και πιο αποδοτικό για εσάς. Δικτυώνεστε, αναζητάτε νέα πρόσωπα που θα στηρίξουν τα σχέδια σας ή που θα συμμεριστούν τα οράματά σας, ενώ δεν αποκλείεται να πετύχετε μια προαγωγή μες στην άνοιξη ως ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά. Η κοινωνική σας εικόνα ενισχύεται.

Από τις 26 Μαρτίου μέχρι τις 20 Μαΐου ο Αρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, δίνοντάς σας ενέργεια, αποφασιστικότητα και πείσμα, κυρίως γύρω στις 30 Μαρτίου, χάρη στο τρίγωνό του με τον Κρόνο. Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς από τις αρχές Μαρτίου και έτσι όσοι είστε γεννημένοι τον Ιούνιο θα δείτε τα σχέδιά σας να πιάνουν τόπο. Οι πρωτοβουλίες σας μπορούν να καρποφορήσουν, αρκεί να είστε οργανωμένοι και συνεπείς.

Τα καλύτερα όμως έρχονται με το πέρασμα του Δία στον Ταύρο από τα μέσα Μαΐου και μετά. Το κλειδί της επιτυχίας θα βρίσκεται στις δημόσιες σχέσεις και τις νέες γνωριμίες. Ο Δίας σάς καλεί να είστε ανοιχτοί στους άλλους και να εμπλακείτε σε ομάδες με ομοϊδεάτες ή με ανθρώπους που μπορούν να σας καταλάβουν και να στηρίξουν τα οράματά σας.

Μες στο καλοκαίρι προσέχετε τα οικονομικά σκαμπανεβάσματα που θα φέρει η παρατεταμένη παραμονή της Αφροδίτης στον Λέοντα. Καθαρή εικόνα για τα οικονομικά σας δεν θα έχετε πριν από τις αρχές Οκτωβρίου.

ΛΕΩΝ

Πιο απελευθερωμένοι, πιο ώριμοι για έναν νέο έρωτα



Αυτή είναι η χρονιά σας. Μπορεί να μην είναι πολλά υποσχόμενη τις πρώτες μέρες λόγω ανάδρομου Αρη και ανάδρομου Ερμή, όμως μέχρι τα μέσα Μαΐου λαμβάνετε ισχυρή στήριξη από τον Δία στον Κριό και πετυχαίνετε φιλόδοξους στόχους που έχουν σχέση με μακρινά ταξίδια, σπουδές, πνευματικές εργασίες. Η τύχη σάς χαμογελά και ακόμα και ένας έρωτας μπορεί να προκύψει στις αρχές Μαρτίου με πρόσωπο που προέρχεται από το εξωτερικό ή με πρόσωπο που μπορεί να σας μάθει πολλά και να ανοίξει τους πνευματικούς σας ορίζοντες.

Από τις αρχές Μαρτίου απαλλάσσεστε και από τη φορτική παρουσία του Κρόνου απέναντι από το ζώδιό σας, ο οποίος εδώ και δυόμισι χρόνια επέβαλλε σημαντικούς περιορισμούς σε προσωπικό επίπεδο και σας ανάγκαζε σε συγκαταβατικές επιλογές. Τώρα θα νιώσετε πιο απελευθερωμένοι και πιο ώριμοι.

Από τα μέσα Μαΐου ο Δίας θα περάσει στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας και έτσι νέες προκλήσεις ανοίγονται μπροστά σας σχετικά με την καριέρα σας. Αλλωστε, στην ίδια θέση παραμένει όλο τον χρόνο και ο Ουρανός, με αποτέλεσμα πολλοί από εσάς να είστε προετοιμασμένοι για την αστάθεια που επικρατεί στην καριέρα σας, αλλά και για τις απρόοπτες σχέσεις που αναπτύσσονται στους κόλπους της.

Θεαματικό όμως για εσάς θα είναι το καλοκαίρι, αφού η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο από το οποίο θα αποχωρήσει οριστικά στα μέσα του φθινοπώρου. Επομένως, προετοιμαστείτε για δυνατές συγκινήσεις, αλλά και για λάθη ή για επιστροφή στο ερωτικό σας παρελθόν. Καλό είναι να αποφύγετε να σχεδιάσετε έναν γάμο ή να προχωρήσετε σε μια σοβαρή σχέση την περίοδο από 22 Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλη Οκτωβρίου προσέξτε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της έκλειψης Σελήνης, εφόσον καλείστε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που βρίσκουν την καριέρα και την οικογένεια σε αντίπαλα στρατόπεδα. Από τις 25 Νοεμβρίου βρίσκετε τα πατήματά σας και καταφέρνετε να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, αφού ο Αρης στον Τοξότη σάς εφοδιάζει με αυτοπεποίθηση και περιπετειώδες πνεύμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σφίξτε τα δόντια μπροστά στις υψηλές επαγγελματικές απαιτήσεις

Η ασυνεννοησία των πρώτων ημερών και οι καθυστερήσεις του Ιανουαρίου δεν θα πρέπει να σας πτοήσουν, καθώς το κλίμα σταδιακά θα αλλάξει και θα μπείτε σε ρυθμούς πιο συνηθισμένους και πιο φυσιολογικούς. Βέβαια ο Aρης θα αποχωρήσει από το ζενίθ του ωροσκοπίου σας στα τέλη Μαρτίου και μέχρι τότε καλείστε να κάνετε υπομονή, να σφίξετε τα δόντια μπροστά στις υψηλές επαγγελματικές απαιτήσεις ή απέναντι σε ένα άτομο κύρους που επιβάλλεται με τρόπο αυστηρό.

Από τα μέσα Μαΐου όμως, χάρη στην παρουσία του Δία στον Ταύρο, ανακτάτε την αισιοδοξία σας και ονειρεύεστε και πάλι κάνοντας σχέδια που τους προηγούμενους μήνες δεν τολμούσατε να σκεφτείτε. Από τις 11 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου ο Αρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, δίνοντάς σας δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, ωστόσο γύρω στις 22 Αυγούστου είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα της εξαπάτησης, μια και ο Ποσειδώνας παραμένει απέναντι από το ζώδιό σας όλη τη χρονιά.

Επίσης, όσοι είστε γεννημένοι τον Αύγουστο θα νιώσετε το περιοριστικό και αυστηρό άγγιγμα του Κρόνου, ο οποίος θα περάσει απέναντι από το ζώδιό σας στις αρχές Μαρτίου. Σας περιμένει ίσως μια περίοδος δοκιμασιών μιας σχέσης στην οποία έχετε επενδύσει πολλά. Ηρθε όμως ο καιρός να ελέγξετε τη σταθερότητα και τη στιβαρότητα της σχέσης αυτής. Αν δεν αντέξει στους κλυδωνισμούς του Κρόνου, τότε είναι πιθανόν να οδηγηθεί στο τέλος της, ειδικά γύρω στις 20 Ιουλίου ή γύρω στις 25 Νοεμβρίου.

Προσέχετε ιδιαίτερα την περίοδο από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σας στο ζώδιό σας. Από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, ευνοώντας ιδιαίτερα την ερωτική σας ζωή, έστω κι αν δεν λείψουν οι εξαπατήσεις ή οι λαθεμένες επιλογές ως προς τον ερωτικό σας σύντροφο. Την περίοδο των Χριστουγέννων ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη φέρνει ασυνεννοησία και προβλήματα σε οικογενειακές σχέσεις.

ΖΥΓΟΣ

Σκεφτείτε πριν αποφασίσετε, καθώς έχετε την τάση να προτρέχετε

Λόγω της παρουσίας του Δία απέναντι από το ζώδιό σας έως τα μέσα Μαΐου συμβαίνουν πολλά σε προσωπικό επίπεδο. Αν είστε μόνοι, περικυκλώνεστε από μνηστήρες, αλλά δυσκολεύεστε να πάρετε σταθερές αποφάσεις. Η γρήγορη πορεία του Δία σάς καλεί σε άμεσες αντιδράσεις, όμως εσείς δεν βρίσκεστε πάντοτε σε εγρήγορση.

Από τον Φεβρουάριο, χάρη στην επιστροφή του Αρη σε ορθή πορεία, θα ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση, και θα σχεδιάσετε ένα μέλλον πιο αισιόδοξο και πιο δυναμικό. Η περίοδος των καθυστερήσεων, των παρεξηγήσεων ή της έντονης κόπωσης θα είναι παρελθόν. Εως τις 25 Μαρτίου ο Αρης θα είναι ένας δυναμικός σύμμαχος, αρκεί να προσέξετε τις εξαπατήσεις γύρω στα μέσα Μαρτίου.

Σημαντικές εξελίξεις σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να περιμένετε την περίοδο γύρω από την έκλειψη Ηλίου απέναντι από το ζώδιό σας στις 20 Απριλίου. Τα αποτελέσματα των αποφάσεών σας αυτή την περίοδο επηρεάζουν εξελίξεις που θα φτάνουν μέχρι και το φθινόπωρο. Σκεφτείτε πολύ καλά προτού αποφασίσετε, καθώς έχετε την τάση να προτρέχετε.

Στις 6 Ιουνίου η Αφροδίτη περνά στον Λέοντα και θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή στις 9 Οκτωβρίου. Ενδιάμεσα, από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, θα κινείται ανάδρομα. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να περιμένετε αρκετές ανακατατάξεις σε φιλίες και κοινωνικές επαφές. Μπορεί να απομακρυνθείτε από ομάδες ή από παρέες που πλέον δεν σας εκφράζουν, ενώ οι παρεξηγήσεις θα είναι στο πρόγραμμα. Αν επιλέξετε να πάτε με φίλους διακοπές, έχετε τον νου σας για τυχόν παρεξηγήσεις.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Ανήμερα Πρωτοχρονιά η Άννα Κορακάκη είπε το «ναι»!

Στις 28 Αυγούστου ο Αρης περνά στο ζώδιό σας, από όπου θα αποχωρήσει στις 12 Οκτωβρίου. Πολλές φορές υπερβάλλετε σε δυναμισμό αλλά και σε πείσμα, και μπορεί να κάνετε λανθασμένες κινήσεις. Πάντως, από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου θα βρίσκεστε μέσα στη ρομαντική και ερωτική φωλιά της Αφροδίτης, η οποία θα κινείται στο ζώδιό σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρεξηγήσεις, καυγαδάκια και στο βάθος… κουφέτα

Οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς κυλούν με παρεξηγήσεις και προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Μπορεί να παρεξηγηθείτε με συγγενείς κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ή μπορεί να τσακωθείτε με γείτονες και νεαρά πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Το κλίμα αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, επομένως φανείτε αισιόδοξοι για τη συνέχεια της χρονιάς.

Ο Φεβρουάριος κυλά μέσα σε κλίμα ερωτικό και την περίοδο του

αγίου Βαλεντίνου μπορεί να έχετε ένα ρομαντικό ειδύλλιο. Από τον Μάρτιο πολλά αλλάζουν και κυρίως νιώθετε απαλλαγμένοι από οικογενειακά βάρη που σας ταλαιπωρούσαν εδώ και δυόμισι χρόνια. Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου προσώπου, αλλά και του σπιτιού και της οικογένειας γενικότερα, περιόριζε ιδιαίτερα τις κινήσεις σας, αλλά από τον Μάρτιο και μετά θα νιώσετε πως αυξάνονται η ελευθερία σας και ο ελεύθερος χρόνος σας.

Από τις 20 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου ο Ερμής, ανάδρομος, απέναντι από το ζώδιό σας προκαλεί γκρίνια και καβγαδάκια με τον ερωτικό σας σύντροφο, ενώ αν είστε μόνοι, θα νιώθετε πως όλα σάς φταίνε.

Από τα μέσα Μαΐου ο Δίας θα περάσει απέναντι από το ζώδιό σας και σας προετοιμάζει για εξελίξεις σε προσωπικό επίπεδο. Αν είστε μόνοι, δεν αποκλείεται να συναντήσετε ένα πρόσωπο που θα επιδιώξει να παίξει συντροφικό ρόλο στη ζωή σας, κυρίως μες στον Ιούνιο. Μπορεί να πρόκειται για μια σχέση που θα έχει διάρκεια στον χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται να πάρετε την απόφαση για γάμο.

Επαγγελματικές εξελίξεις προκύπτουν μες στο καλοκαίρι λόγω της παρατεταμένης παραμονής της Αφροδίτης στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας. Από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό σας μέλλον. Η έκλειψη Σελήνης στις 28 Οκτωβρίου επηρεάζει άμεσα όσους έχετε γενέθλια γύρω από αυτή την ημερομηνία. Προετοιμαστείτε για σημαντικές αλλαγές. Ο Δεκέμβριος κυλά με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας να υπόσχεται ερωτικά Χριστούγεννα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Μάιος που κρύβει κινδύνους και ο περίπλοκος Αύγουστος

Η χρονιά αρχίζει με δυσκολίες στην προσωπική σας ζωή, ειδικά αν είστε δεσμευμένοι. Πολλοί αναθεωρείτε την επιλογή συντρόφου και εμπλέκεστε συχνά σε καταστάσεις που τροφοδοτούν γκρίνια και ψυχρότητα. Το κλίμα θα αλλάξει όμως τον Φεβρουάριο και σταδιακά θα ανακτήσετε την αποφασιστικότητά σας. Σε γενικές γραμμές όμως, μέχρι να αποχωρήσει οριστικά από τη θέση που έχει απέναντι από το ζώδιό σας ο Αρης θα νιώθετε αποδυναμωμένοι, κουρασμένοι και χωρίς αποθέματα ενέργειας.

Από τις 20 Φεβρουαρίου αρχίζει μια περίοδος πολύ καλή για την ερωτική σας ζωή, ενώ μέσα στον Μάρτιο ο Κρόνος θα περάσει στους Ιχθύς, εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων για τους Τοξότες του Νοεμβρίου. Απρίλιο και Μάιο πραγματοποιούνται δύο εκλείψεις που θίγουν θέματα συναισθηματικά αλλά και θέματα υγείας. Ειδικά μέσα στον Μάιο προσέχετε αλλεργίες, μικροατυχήματα, καταχρήσεις.

Μία από τις πιο δυναμικές περιόδους για εσάς θα αρχίσει στις 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου. Οσοι ασχολείστε με πνευματικές εργασίες, σπουδές, φιλόδοξα σχέδια θα τα δείτε να προωθούνται με ορμή.

Ο Αύγουστος όμως θα είναι ένας περίπλοκος μήνας, κυρίως για την αισθηματική σας ζωή, χωρίς να λείπει το ενδεχόμενο να αποκαθηλώσετε από τον θρόνο του ένα πρόσωπο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική. Η Πανσέληνος στο ζώδιό σας την 1η Αυγούστου σάς κάνει να τα παίρνετε όλα βαριά και να αντιδράτε έντονα.

Μες στον Σεπτέμβριο προσπαθείτε να οργανωθείτε επαγγελματικά, αλλά ο ανάδρομος Ερμής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για γόνιμη συνεννόηση με άτομα κύρους. Οι εκλείψεις του Οκτωβρίου θα σας φέρουν μπροστά στις συνέπειες των αποφάσεων που πήρατε την περασμένη άνοιξη. Στις 24 Νοεμβρίου ο Αρης θα περάσει στο ζώδιό σας και έως το τέλος της χρονιάς τίποτα δεν μπορεί να σας πτοήσει. Ηλιος και Αρης στηρίζουν τα σχέδιά σας και τονώνουν την αισιοδοξία σας. Μόνο ο ανάδρομος Ερμής την περίοδο των Χριστουγέννων στο ζώδιό σας μπορεί να επιφέρει πρόσκαιρη ζημιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις σάς πέφτουν βαριές

Η χρονιά αρχίζει με τον Ερμή κινούμενο ανάδρομα στο δικό σας δεκαήμερο, γεγονός που περιπλέκει την επικοινωνία και σας κάνει επιρρεπείς σε καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις και λάθη. Η Πανσέληνος στις 7 Ιανουαρίου φέρνει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα μιας σχέσης ή μιας στενής συνεργασίας. Τα πράγματα ομαλοποιούνται μετά τις 20 Ιανουαρίου και μπορείτε να επωφεληθείτε και να διορθώσετε λάθη έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις σάς πέφτουν βαριές το πρώτο πεντάμηνο της νέας χρονιάς και πολλές φορές θα νιώθετε πως τρέχετε και δεν φτάνετε για να προλάβετε όλα όσα έχουν σχέση με το σπίτι, την οικογένεια ή την ακίνητη περιουσία σας. Από τις 25 Μαρτίου μπαίνετε σε περίοδο αυξημένης έντασης και κούρασης, που έχει θα αντίκτυπο κυρίως στην προσωπική σας ζωή. Πολλοί ίσως νιώσετε την ανάγκη να περάσετε ένα διάστημα μακριά από το άλλο σας μισό. Από τις 20 Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου ο ανάδρομος Ερμής φέρνει εμπόδια στα σχέδιά σας και αν πρόκειται να ταξιδέψετε, οργανωθείτε όσο καλύτερα γίνεται.

Από τις αρχές του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου μεγάλο μέρος της προσοχής σας θα είναι στραμμένο στα οικονομικά και στον τρόπο που αυτά επηρεάζουν τις σχέσεις σας με τους άλλους. Είναι εντελώς ακατάλληλη περίοδος για να ζητήσετε δάνεια ή να κάνετε σημαντικές οικονομικές επιλογές.

Στις αρχές του φθινοπώρου ο ανάδρομος Ερμής έως τα μέσα Σεπτεμβρίου προκαλεί παρεξηγήσεις, καθυστερήσεις και λάθη, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου η Πανσέληνος σας βάζει σε ζωηρά διλήμματα. Γενικά ο Σεπτέμβριος κυλά με αρκετή ένταση και κούραση. Από τα μέσα Οκτωβρίου παίρνετε τα πάνω σας και ευνοείστε και από τον έρωτα, ενώ ανακτάτε τη χαμένη σας ενέργεια. Προσέχετε, όμως, γιατί ο Οκτώβριος είναι μήνας δύο εκλείψεων και οι ανατροπές είναι στο παιχνίδι. Οδεύοντας προς το τέλος της χρονιάς φροντίστε ιδιαίτερα την υγεία σας και περιορίστε καταστάσεις που προκαλούν άγχος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αρχές Μαΐου η έκλειψη της Σελήνης σάς βάζει σε διλήμματα

Αυτή τη χρονιά απαλλάσσεστε επιτέλους από την πιεστική παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας και από τον Μάρτιο και μετά θα νιώθετε ένα αίσθημα ανακούφισης. Μέχρι τότε όμως κάντε υπομονή και προσπαθήστε να είστε όσο πιο συνεπείς και οργανωμένοι γίνεται. Μες στον Φεβρουάριο θα έχετε σημαντικές συζητήσεις και συμφωνίες, ενώ από τις 20 και μετά βελτιώνεται ιδιαίτερα η αισθηματική σας ζωή. Το τέλος Μαρτίου πετυχαίνετε έναν σημαντικό στόχο, είτε επαγγελματικό είτε οικονομικό.

Την περίοδο του Πάσχα ασχολείστε εντατικά με το σπίτι και μπορεί να φιλοξενήσετε αγαπημένα πρόσωπα μέσα σε αυτό, κάνοντας παράλληλα αρκετά έξοδα. Από τις 20 Απριλίου όμως ο ανάδρομος Ερμής προκαλεί παρεξηγήσεις με άτομα της οικογένειάς σας και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις σάς πληγώνουν. Αρχές Μαΐου η έκλειψη της Σελήνης σάς βάζει σε ζωηρά διλήμματα και η εντατική σας ενασχόληση με θέματα της οικογένειας επιβραδύνει την επαγγελματική σας πρόοδο. Το καλό είναι ότι ο Ερμής παύει την ανάδρομη πορεία του στα μέσα Μαΐου και έτσι βρίσκετε και πάλι τους παλιούς σας ρυθμούς.

Από τις 20 όμως, με τον Αρη απέναντι από το ζώδιό σας, προετοιμάζεστε για μια περίοδο έντασης με το άλλο σας μισό, ενώ η σχέση σας μαζί του θα περάσει από σαράντα κύματα μέσα στο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η παρουσία της Αφροδίτης απέναντι από το ζώδιό σας από τις αρχές Ιουνίου έως τις αρχές Οκτωβρίου δείχνει πως αν είστε δεσμευμένοι, η σχέση σας περνάει από πολλά στάδια. Αν είστε μόνοι, η ανάγκη για συντροφικότητα θα είναι έντονη, όμως η αναζήτηση συντρόφου δεν θα είναι πάντοτε πετυχημένη. Με κάποιον τρόπο καταλήγετε σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Μες στο φθινόπωρο προσπαθείτε να βρείτε πάλι τις ισορροπίες σας, αλλά από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου σάς περιμένει μια ιδιαίτερα κουραστική περίοδος, με αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις από άτομα κύρους. Την περίοδο των Χριστουγέννων δώστε προσοχή στις εξαπατήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Το καλοκαίρι σας βρίσκει με αρκετές έγνοιες που αφορούν τη δουλειά

Πολλές νέες και πρωτόγνωρες εμπειρίες σάς περιμένουν τη νέα χρονιά, ενώ πολλοί από εσάς αναγκάζεστε σε περιορισμούς που ίσως δεν είχατε υπολογίσει. Ενα από τα σημαντικότερα πλανητικά γεγονότα της χρονιάς είναι το πέρασμα του Κρόνου στο ζώδιό σας από τον Μάρτιο και μετά. Οσοι ανήκετε στους Ιχθύς του Φεβρουαρίου θα καταλάβετε πως δημιουργείται γύρω σας ένας κλοιός που απαιτεί θυσίες ή δεσμεύσεις. Ακόμα και στον έρωτα μπορεί να πάρετε αποφάσεις για μια μόνιμη σχέση ή ακόμα και γάμο. Προσέχετε ιδιαίτερα τα οικονομικά σας έως τα μέσα Μαΐου, καθώς έχετε τάση υπερκατανάλωσης.

Ο Φεβρουάριος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ερωτικός μήνας, λόγω της Αφροδίτης στο ζώδιό σας, ενώ η γιορτή του αγίου Βαλεντίνου μπορεί να σταθεί αφορμή για να ερωτευτείτε από την αρχή. Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σας στις 20 Φεβρουαρίου σας προτρέπει σε αλλαγές. Ιδιαίτερα δυναμικά θα κυλήσει το διάστημα από τις 25 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου. Αλλωστε, με τον Αρη στους Διδύμους όλο το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα έχετε περάσει αρκετές εντάσεις και δυσκολίες σε οικογενειακό επίπεδο. Σας αξίζει ένα Πάσχα χαράς και ξεκούρασης, ωστόσο ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει αρκετές παρεξηγήσεις.

Το πέρασμα του Δία στον Ταύρο από τα μέσα Μαΐου και μετά ευνοεί ιδιαίτερα σχέδια που έχουν σχέση με γραπτά, εμπόριο, επικοινωνία, ταξίδια. Ωστόσο το καλοκαίρι φαίνεται πως σας βρίσκει με αρκετές έγνοιες που αφορούν τη δουλειά. Πολλοί από εσάς μπορεί να δουλέψετε μέσα στο καλοκαίρι περισσότερο από όσο άλλες φορές, ενώ οι εργασιακές σχέσεις μπορεί να περάσουν από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Από τις 10 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου, με τον Αρη απέναντι από το ζώδιό σας, η σχέση σας με τον σύντροφό σας δοκιμάζεται από εντάσεις.

Εως τα μέσα Σεπτεμβρίου αποφύγετε σημαντικές αποφάσεις και προσέχετε λόγω του ανάδρομου Ερμή απέναντι από το ζώδιό σας. Η πιο δυναμική περίοδος για εσάς θα είναι από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου. Ερωτικά μπορεί να αποβούν τα Χριστούγεννα.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.