Σάλος στην Αγγλία με ιπτάμενο πανό «White lives matter» πάνω από το Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι

featured image

Ένα παιχνίδι περιλάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας (22/06) για την Premier League, αυτό μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπέρνλι, που τελείωσε με εύκολη νίκη των γηπεδούχων με 5-0. Ωστόσο, η είδηση που προέκυψε από αυτό το ματς δεν ήταν η επικράτηση των «πολιτών», κάτι εντελώς αναμενόμενο άλλωστε…

Πριν τη σέντρα του αγώνα, παίκτες των δυο ομάδων έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού, γονατίζοντας προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ το μήνυμα «Black Lives Matter» εμφανιζόταν αντί των ονομάτων στις εμφανίσεις των δύο ομάδων.

Ωστόσο, κάποιος αποφάσισε να στείλει και το δικό του μήνυμα. Συγκεκριμένα, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο πέταξε πάνω από το «Έτιχαντ» με ένα πανό το οποίο προκάλεσε την οργή των Άγγλων, καθώς έγραφε «White Lives Matter» («Oι Ζωές των Λευκών Μετρούν»), ως «απάντηση» στο σύνθημα που κυριαρχεί παγκοσμίως μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια βίαιης σύλληψής του στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Το πανό αυτό έγραφε στο τέλος και το όνομα της Μπέρνλι, γεγονός που ώθησε την ομάδα στο να εκδώσει ανακοίνωση και να ζητά συγνώμη για το περιστατικό. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά media, ένας οπαδός των φιλοξενούμενων βρίσκεται πίσω από αυτήν την κίνηση, έχοντας ναυλώσει το αεροπλάνο που πέταξε πάνω από το γήπεδο της Σίτι.

«Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και το προσβλητικό πανό που πέταξε πάνω από το «Έτιχαντ» το βράδυ της Δευτέρας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο «Τερφ Μουρ». Αυτό δεν αντιπροσωπεύει με τίποτα την Μπέρνλι και θα δουλέψουμε μαζί με τις αρχές για να ταυτοποιήσουμε τους δράστες.

Απολογούμαστε στην Premier League, τη Μάντσεστερ Σίτι και όσους προωθούν το «Black Lives Matter». Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Black Lives Matter καθώς παίκτες και προπονητές μας γονάτισαν πριν την έναρξη του ματς», αναφέρει η Μπέρνλι.

Επίσης, και η Ομοσπονδία θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να βρεθεί ποιος ευθύνεται για τη συγκεκριμένη κίνηση.


Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/salos-sthn-agglia-me-iptameno-pano-white-lives-matter-pano-apo-to-mantsester-siti-mpernli/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.