Κώστας Γαβράς: Ήταν επώδυνο να αφήνεις τη χώρα σου και τους φίλους σου

featured image

Συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» παραχώρησε ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

«Δε θα είχα γίνει αυτό που είμαι εάν δεν είχα εγκαταλείψει την Ελλάδα και δεν είχα έρθει στην Γαλλία για να σπουδάσω» δήλωσε ο κ. Γαβράς εξηγώντας ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε μέλλον: « Ένιωσα πολύ γρήγορα ότι ανήκα σ» αυτή την τάξη που δεν είχε μέλλον», είπε.

Σε ερώτηση, εάν θα χαρακτήριζε «επώδυνο» ή «απελευθέρωση» το ότι έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 20 ετών, έκανε λόγο για «απελευθέρωση».

«Έφυγα και είχα λόγο να φύγω. Η μητέρα μου και η οικογένειά μου, μου έλεγαν «Δεν υπάρχει χώρος για σένα εδώ». Αυτό σημαίνει ότι πονούσε το να αφήνεις τους φίλους σου, τη χώρα σου», είπε.


Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μίλησε επίσης για την τελευταία του ταινία του «Ενήλικοι στην αίθουσα», σημειώνοντας ότι ασκεί κριτική στην Ευρώπη: «Σκέφτομαι ότι υπάρχει και μια άλλη πιθανή Ευρώπη. Η Ευρώπη για τους Ευρωπαίους».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα να γινόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Κώστας Γαβράς τόνισε: «Δε θα δεχόμουν ποτέ. Είμαι κινηματογραφιστής και δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/kostas-gabras-itan-epoduno-na-afineis-th-chora-sou-kai-tous-filous-sou/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.