Περιστέρι: Γονέας «ξάπλωσε» στον δρόμο 12χρονο συμμαθητή του γιου του - Καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση (Video)

featured image

Θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα συμμαθητή του έπεσε ένα 12χρονο παιδί αλβανικής καταγωγής στο Περιστέρι, με την οικογένεια του να κάνει λόγο για επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από το Open, φαίνεται ο 12χρονος μαθητής, στο έδαφος, να δέχεται επίθεση από έναν άντρα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο μαθητής ακούγεται να λέει… «αρχίζει και με βαράει», για να του απαντήσει ο άντρας που τον είχε ρίξει στο έδαφος και είναι ο πατέρας του συμμαθητή του με τον οποίο είχαν μαλώσει, «σε βαράει ρε…είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο…; Σήκω πάνω ρε».

Όπως εξήγησε ο 12χρονος μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Κάναμε βόλτες με τα ποδήλατα και σταματήσαμε εδώ. Αφήσαμε τα ποδήλατα και καθίσαμε στα σκαλοπάτια. Μετά ήρθε ένα παιδί και άρχισε να με βρίζει και το ίδιο έκανα κι εγώ». Όπως είπε, στη συνέχεια το παιδί τον χτύπησε και ήρθε μετά και ο πατέρας και τον χτύπησε, με αποτέλεσμα να πάθει θλάση στον αυχένα.


«Ρατσιστικού χαρακτήρα επίθεση»

Η οικογένεια του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, καταγγέλλει επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα και ζητεί την τιμωρία του πατέρα, που κατηγορείται ότι έδειρε τον 12χρονο μαθητή από την Αλβανία.

«Έρχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος του. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος», καταγγέλλει ο 12χρονος μαθητής.

Ο 12χρονος με τον συμμαθητή του έχουν συχνά διαφορές ακόμη και μέσα στο σχολείο. Το παιδί έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, όπου ζουν εδώ και 30 χρόνια οι γονείς του, οι οποίοι προέρχονται από την Αλβανία.

Μετά την επίθεση ο μικρός μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα. Στο κολάρο που φοράει έχει γράψει τα λόγια που ισχυρίζεται ότι του είπε ο πατέρας του συμμαθητή του. Μάλιστα, οι γονείς του 12χρονου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τονίζουν ότι ανησυχούν – μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό – γι’ αυτό και σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο το παιδί τους να αλλάξει σχολείο.

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/peristeri-goneas-xaplose-ston-dromo-12chrono-symmathiti-toy-gioy-toy-kataggelies-gia-ratsistiki-epithesi-video/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.