Προς αποχώρηση και ο Μάνος Παπαδόπουλος από τον Παναθηναϊκό μετά από 29 χρόνια

featured image

Στις 9 Ιουνίου, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την οριστική αποστασιοποίησή του από τα μπασκετικά δρώμενα του «τριφυλλιού» και προανήγγειλε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποχωρήσει από την Euroleague, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθούσαν.

Μέσα σε διάστημα διάστημα δύο εβδομάδων, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης κατέθεσαν αίτημα αποχώρησης από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (το οποίο δεν έγινε δεκτό), έλυσαν τη συνεργασία τους με τον ζωντανό «θρύλο» της ομάδας, Φραγκίσκο Αλβέρτη (θα περίμενε κανείς να αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες στην μετά Γιαννακόπουλων εποχή) και πλέον, είναι αναγκασμένοι να σχεδιάσουν το δυσοίωνο μέλλον τους, χωρίς τον άνθρωπο που ουσιαστικά «έτρεχε» διοικητικά την ΚΑΕ και είχε περάσει απ» όλα τα πόστα του αγωνιστικού τμήματος.

Ο λόγος για τον επί σειρά ετών team manager, γενικό διευθυντή και τα τελευταία χρόνια πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλο, o οποίος ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την μεγάλη του αγάπη και να φτιάξει τις βαλίτσες του για την Αγία Πετρούπολη. Η πρόταση της Ζενίτ για διετή συνεργασία με ετήσιες απολαβές που δεν θα επέτρεπαν σε κανέναν να την αρνηθεί, του δίνει την ευκαιρία την ευκαιρία να εξαργυρώσει την εξαιρετική δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια στους «πράσινους».


Συνάμα, όμως, του προσφέρει την πολυτέλεια να ξεφύγει από το τοξικό κλίμα της αντιπαλότητας των «αιωνίων αντιπάλων» στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την πρόκληση να «χτίσει» κάτι καινούριο παρέα με τον Τσάβι Πασκουάλ (συνεργάστηκαν άψογα στον Παναθηναϊκό), σε μία χώρα που χρειάζεται την τεχνογνωσία ενός «περπατημένου» διοικητικού στελέχους σαν κι αυτόν και σε έναν σύλλογο που από πίσω του την Gazprom και άφθονο χρήμα να ξοδέψει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, ο 56χρονος πολύπειρος παράγοντας που χρίστηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ως επικεφαλής της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού, έχει υποβάλλει εδώ και μέρες την παραίτησή του στην ΚΑΕ η οποία έχει γίνει αποδεκτή. Αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο απουσίασε από την τηλεδιάσκεψη της Euroleague ως εκπρόσωπος της ομάδας για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, έχοντας αποδεχθεί την πρόταση των Ρώσων (έχει υπογράψει συμβόλαιο).

Προς το παρόν και οι δύο πλευρές κρατούν τα χαρτιά κλειστά. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες οι «πράσινοι» έκαναν προσπάθειες να τον μεταπείσουν, ενώ το συμβόλαιο του νυν general manager της Ζενίτ (αυτό το πόστο θα αναλάβει ο Μάνος), Αλεξάντερ Τσερκόβνι, εκπνέει στις 30 Ιουνίου. Επομένως, μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις που θα βάλουν έναν ακόμη Έλληνα διοικητικό παράγοντα στον δρόμο που χάραξε πέρυσι ο Χρήστος Σταυρόπουλος (ανέλαβε general manager στην Αρμάνι Μιλάνου).

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/pros-apochorhsh-kai-o-manos-papadopoulos-apo-ton-panathhna-ko-meta-apo-29-chronia/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.