Μπιόρν Κάιπερς: Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ δεν σφυρίζει για τα λεφτά, όντας εκατομμυριούχος

featured image

Ένας τελικός Champions League. Δύο τελικοί Europa League. Ένας τελικός Confederations. Το βιογραφικό του είναι τεράστιο. Έχει σφυρίξει 529 αγώνες. Από το 2009 είναι elite διαιτητής της UEFA. Αν μη τι άλλο ο Μπιόρν Κάιπερς είναι από τους πιο γνωστούς ρέφερι και σήμερα το βράδυ (21:30) θα σφυρίξει τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (3-2 υπέρ του «δικέφαλου» το πρώτο ματς στην Τούμπα).

Ο 47χρονος Ολλανδός δεν γινόταν να μην έχει σφυρίξει τις δύο ομάδες. Κάπου θα τις είχε πετύχει. Ο Κάιπερς όχι μόνο διεύθυνε παιχνίδια τους, αλλά ήταν και σε ματς που κρίθηκαν σημαντικές προκρίσεις. Τους «ερυθρόλευκους» στη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League, με τον Ολυμπιακό τελικά να χάνει με 3-0 (είχε νικήσει στο «Καραϊσκάκης» με 2-0). Τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τη Σάλκε στην Τούμπα, που θα έκρινε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά οι Γερμανοί νίκησαν με 3-2 (1-1 το πρώτο ματς) και πέρασαν…

Ο μοναδικός εν ενεργεία εκατομμυριούχος διαιτητής!

Τι άλλο επαγγέλλεται όμως ο κύριος Κάιπερς; Είναι διαιτητής από… κούνια μιας και ο πατέρας του ήταν ρέφερι. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και ο Μπιόρν ήξερε από μικρός τι θα ήθελε να κάνει όταν θα μεγάλωνε. Σε ηλικία 33 ετών ήταν ήδη μέλος της UEFA και στα 36 του έγινε και elite διαιτητής…


Όμως, εκτός από τα 500+ ματς που έχει σφυρίξει, ο Ολλανδός είναι και επιχειρηματικό μυαλό. Έχοντας πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων (από το Πανεπιστήμιο του Radboud στο Ναϊμέγκεν) είναι συν-ιδρυτής των C1000 (αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία). Και όταν λέμε αλυσίδα, αναφερόμαστε σε περισσότερα από 500 σε ολόκληρη την χώρα -όσα και τα ματς που έχει σφυρίξει. Μάλιστα, είχε κερδίσει και τον τίτλο του «καταστήματος της χρονιάς» στο διαγωνισμό του Ολντενζάαλ.

Επίσης, τα C1000 ήταν και ένας από τους βασικούς χορηγούς του Μαξ Φερστάπεν, του γνωστού οδηγού της Formula 1.

Ο Κάιπερς, λοιπόν, είναι ο μοναδικός εν ενεργεία εκατομμυριούχος διαιτητής. Και φυσικά η δραστηριότητά του είναι ο κύριος λόγος που η περιουσία του αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Ετησίως τα δικά του κέρδη από τα σούπερ μάρκετ υπολογίζονται από 2 έως 4 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά… Ο Ολλανδός αποφάσισε πως η νέα δραστηριότητά του θα είναι τα κομμωτήρια -έχει ήδη τρία.

Παρακολουθεί τις ομάδες πριν διευθύνει τα παιχνίδια

Όσο για τον τομέα της διαιτησίας, σε ένα report στην Ολλανδία που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Κάιπερς θεωρείται καλός, αλλά και υπερόπτης. Όπως χαρακτηριστικά γραφόταν «έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του».

Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι η UEFA του έχει εμπιστευτεί δύσκολα ματς. Μάλιστα, ο Μπιόρν Κάιπερς παρακολουθεί από πριν τις ομάδες που θα σφυρίξει. Θέλει να γνωρίζει πώς αντιδρούν οι παίκτες και πώς αγωνίζονται. Πριν έναν προημιτελικό του 2012 στο Champions League, για παράδειγμα, είχε αποφασίσει να μην βρίσκεται πολύ ώρα στον άξονα του γηπέδου, γιατί εκεί οι μέσοι της Μπαρτσελόνα πασάρουν πολύ γρήγορα.

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/mpiorn-kaipers-o-diaithtis-tou-olumpiakos-paok-den-sfurizei-gia-ta-lefta-ontas-ekatommuriouchos/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.